Bikubenfondens kollegier i Danmark

Med Bikuben Kollegierne ønsker vi at stille gode og tidssvarende boligforhold til rådighed for studerende, så de kan lykkes med at få en uddannelse
Toggle text

Kollegiefonden Bikuben blev stiftet i 2001 med formålet om at opføre og drive kollegier i de gamle danske universitetsbyer. I 2019 fusionerede Kollegiefonden Bikuben med Bikubenfonden i den nystiftede fond Bikubenfonden, som nu ejer og driver Bikuben Kollegierne på samme vis som hidtil.

Der findes i dag Bikuben Kollegier af høj arkitektonisk kvalitet i Aalborg, Odense og København. Vi har fokus på at drive kollegierne bæredygtigt og vælger løsninger, der er energieffektive og har lang levetid. Eksempelvis har vi solcelleanlæg, der giver strøm til fællesområder, intelligente lyssystemer, der slukker automatisk, og vand- og varmemålere, der giver en effektiv besparelse på det grønne regnskab. Pr. 1. januar 2020 - 31. december 2022 får alle vores kollegier strøm fra havvindmøller, som er med til at reducere co2 udslippet. Læs mere her. Desuden lægger vi vægt på social bæredygtighed.

Unge ud af hjemløshed

Kollegierne drives med det hovedformål at tilbyde studerende en god base under deres studier, men bruges også i Bikubenfondens sociale arbejde med at stoppe hjemløshed blandt unge og dermed sikre at de unge både får et godt hjem, og at de lykkes med at få en uddannelse. Det betyder, at fonden har afsat 10 % af kollegiepladserne i Ørestaden og Odense til unge tidligere hjemløse. De unge bliver henvist fra København og Odense Kommune og bliver valgt ud fra en plan om, at de inden for et år selv vil kunne blive studerende. De får faglig og social støtte til at fungere godt på kollegiet fra de respektive kommuner. Læs mere om Bikubenfondens arbejde med at stoppe hjemløshed blandt unge her

Bikubenfondens kollegier i Danmark

Bikuben Kollegiet i Odense
Bikuben Kollegiet i Odense er tegnet af den fynske arkitekt Jes Henneberg og stod færdigt i 2004. Det er beliggende i centrum af byen ved Brandts Torv og blev umiddelbart efter opførelsen præmieret som godt og smukt byggeri af Odense Kommune. Kollegiet rummer 88 moderne 1 og 2-værelses lejligheder på mellem 41 og 64 m2. Alle lejligheder har eget køkken og bad.

Bikuben Kollegiet i Ørestad
Bikuben Kollegiet i Ørestad er tegnet af AART architects og stod færdigt i 2006. Det er bygningspræmieret af Københavns Kommune for at være en berigelse af byrummet.  Kollegiet ligger i hjertet af Amager tæt på Islands Brygge og har plads til 113 beboere fordelt på 107 værelser – heraf fire handicapvenlige værelser og fire stk. 2-værelses med plads til en lille familie. Hver bolig har egne køkken- og badefaciliteter. Alle beboere er fælles om lounges, fitnesscenter, festsal og store terrasser med udsigt over Københavns tårne.

Bikuben Kollegiet i Aalborg
Bikuben Kollegiet i Aalborg er tegnet af Kim Utzon og blev indviet i 2008. Kollegiet ligger ved siden af Utzon Centret midt på Aalborgs centrale havnefront og rummer 64 boliger på mellem 41 og 62 m2. Der er lejligheder til enkeltpersoner og til samboende studerende. Alle boliger har eget køkken og bad og fransk altan.

Økonomi

Bikuben Kollegiet i Ørestad, København
Anskaffelsessum pr. 1. januar 2012: 147.361.000 kr.

Bikuben Kollegiet i Odense
Anskaffelsessum pr. 1. januar 2012: 81.556.000 kr.

Bikuben Kollegiet i Aalborg
Anskaffelsessum pr. 1. januar 2012: 107.371.000 kr.

Administration
og ventelister

Vi varetager ikke administration og ventelister. Vil du ansøge om optagelse på kollegierne, skal du kontakte de lokale administrationsselskaber:

Bikuben Kollegiet i Odense
Ansøg om bolig via Kollegieboligselskaber her

Bikuben Kollegiet i Ørestaden
Ansøg om bolig via Centralindstillingsudvalget her

Bikuben Kollegiet i Aalborg
Ansøg om bolig via Studiebolig Aalborg her

Læs kollegiernes retningslinjer her