Mød kvæget i Svanninge Bjerge

I Svanninge Bjerge går det karakteristiske Welsh Black-kvæg frit omkring
Toggle text

Kvæg af racen Welsh Black går rundt i Svanninge Bjerge og udgør en væsentlig del af områdets naturudvikling og landskabspleje. Racen er nøje udvalgt på grund af dens hårdføre natur og venlige sind. De kan græsse året rundt, er rolige og omgængelige og derfor egnet til områder, hvor der færdes gæster i skoven

Kvæg som del af naturplejen

Kvæget hjælper til naturplejen i Svanninge Bjerge på flere forskellige måder. De slider på områdets træer og buske ved at spise, gnubbe og trampe på dem. Stikkende planter som tjørn, enebær og slåen overlever lettere dette slid, og kendetegner derfor ofte næringsfattige afgræssede områder. Kvæget græsser ikke omkring deres gødning, og her opstår der fristeder, hvor blomster og urter får plads til at udvikle sig. Kokasserne tiltrækker i sig selv forskellige insekter. Når der er mere variation i naturen, giver det gode forhold for flere insekter, og dermed også flere af de insektædende fugle. Langsomt vil nye og mere specielle arter af planter og dyr komme igen i de åbne områder, men det tager mange år, hvor dyrene skal græsse kontinuerligt. Samtidig er det vigtigt, at vi tager hensyn til dyrenes trivsel, og at vi tilpasser antallet af kvæg i forhold til den optimale udvikling af naturen i området.

Salg af kød fra naturkvæg

Du har mulighed for at købe kødet fra naturkvæget i Svanninge Bjerge. Vester Hæsinge Slagterforretning står for slagtning, udskæring og pakning. Du kan afhente kødet hos Vester Hæsinge Slagterforretning, Birkevej 37, 5672 Broby, eller få det leveret i Københavnsområdet.

Kødet sælges i pakker à 10 og 20 kg. med blandede udskæringer. Pakkerne indeholder både bøffer, hakket kød og stege (ingen større ben). Derudover har vi sæsonvarer som grillpølser og vi kan i nogle tilfælde også efterkomme særlige forespørgsler.

Har det interesse, kan du bestille her.

Salg af dyr til avl og græsning

Vi sælger særligt udvalgte ungtyre avlet på de bedste walisiske og tyske blodlinjer til avlere. Enkelte køer og kvier kan evt. medfølge. Alle er hovedstambogsførte. Desuden sælger vi kvæg til græsningslaug.

Ved interesse kan du kontakte driftsleder Anders Pedersen. Du kan finde hans kontaktinfo nederst på siden her.

Kontakt
Driftleder Anders Pedersen
ANDERS PEDERSEN
DRIFTSLEDER
Høbbet A/S og Svanninge Bjerge
+45 21 43 09 55
ap@bikubenfonden.dk
Driftleder Anders Pedersen
ANDERS PEDERSEN
Anders varetager den daglige drift af området og de tilknyttede ejendomme i Svanninge Bjerge.
Følg os på Facebook

Her kan du følge med i dagligdagen i skoven. Det er også her, vi informerer om ture og arrangementer i Svanninge Bjerge, som du kan deltage i.