Forskningsstation i Svanninge Bjerge

I Svanninge Bjerge har vi en forskningsstation, der ligger midt i vores naturområde. Det giver mulighed for, at forskere og studerende kan være helt tæt på deres undersøgelsesfelt i naturen
Toggle text

Syddansk Universitet lejer sig ind i forskningsstationens bygninger, som i det daglige bruges til både undervisning og forskning. Stedet er indrettet med auditorium, laboratorier og overnatningsfaciliteter. Her fra følger forskere og studerende ved Syddansk Universitet blandt andet biodiversitetsudviklingen på en række områder. Det giver os et vigtigt grundlag for at kvalificere arbejdet med naturindsatsen i Svanninge Bjerge.

Udvikling af vildskov

I vores arbejde med at omlægge en stor del af Svanninge Bjerges skovområde til vildskov er det vigtigt for os løbende at følge vildskoven. Dermed kan vi vurdere projektets udvikling og formidle resultater til omverdenen. Samarbejdet med forskere og studerende er vigtigt for os, da vi gennem deres arbejde får indsamlet essentiel viden.

LÆS MERE OM VILDSKOVOMRÅDET HER

Du finder forskningsstationen på Odensevej 160A, 5600 Fåborg
Ofte stillede spørgsmål

Kan man leje forskningsstationen?

Det er Syddansk Universitet, der lejer sig ind i forskningsstationen. Du kan finde mere info her

Hvor finder jeg mere information om vildskoven?

447 ha i Svanninge Bjerge er udlagt til vild natur. Find mere info om vildskov her

Hvordan finder jeg forskningsstationen?

Adressen er Odensevej 160A, 5600 Fåborg. Se kørselsvejledning her

Vil du i dialog
om forskningsprojekter?

Du kan altid kontakte vores medarbejdere i Svanninge Bjerge, hvis du vil høre mere om mulighederne for at lave forskningsprojekter i området. Vi har allerede en del materiale om dyr og natur, som vi meget gerne deler.