Besøg
området

I Svanninge Bjerge kan du året rundt opleve skovens dyre- og planteliv på tæt hold. Få et indblik i landskabets spændende historie, der er blevet skabt af fortidens ismasser, og gå en tur i vildskovsområdet, der giver helt særlige naturoplevelser
I 2018 blev Svanninge Bjerge sammen med Svanninge Bakker udpeget til Danmarks Naturkanon. Området blev udvalgt som et af de 15 mest unikke natursteder i Danmark
Færdsel i skoven
Toggle text

Du er velkommen til at besøge skoven fra klokken 06.00 til solnedgang. Hvis du tager hunden med, så husk den skal være i snor. 

Når du besøger Svanninge Bjerge gælder de almindelige regler for privat skov. Det vil sige, at du er velkommen til at færdes i skoven på veje, større stier og afmærkede vandreruter.  

Du må gerne cykle på veje og grusbelagte stier, medmindre de er afmærket til anden færdsel f.eks. ride- eller vandrerute. Samme regler gælder for mountainbikes. Af hensyn til naturen må du ikke cykle off road i Svanninge Bjerge.

I Svanninge Bjerge har vi mange forskellige skovgæster – gående, løbere, ryttere osv. Vis hensyn. I er en del af hinandens oplevelse.  

Du kan også støde på skovens folk i arbejde. Hold lidt afstand til skovningsarbejde af hensyn til sikkerheden, men ellers er du velkommen til at spørge eller få en snak, hvis du har lyst.

Findes der både Svanninge Bjerge og Svanninge Bakker?
Toggle text

Ja, og de to skønne naturområder ligger lige ved siden af hinanden. Svanninge Bjerge forvaltes og ejes af Bikubenfonden, og Svanninge Bakker drives og ejes af Naturstyrelsen. Begge områder kan du frit besøge, men vær opmærksom på, at der er forskellige adgangsforhold og regler for gæster i de to områder. Gæster i Svanninge Bjerge skal følge reglerne for færdsel i privatejet skov, og gæster i Svanninge Bakker skal følge regler for færdsel i statsejet skov.

Ofte stillede spørgsmål

Er kvæget farligt?

I skoven kan du møde kvæg, der går frit. Dyrene er fredelige, men hold respektfuld afstand og gå ikke ind mellem dyrene. Læs mere om det sorte Welsh Black-kvæg, der lever i Svanninge Bjerge her

Hvordan finder jeg vej i skoven?

Da området er stort, kan det være en god idé at medbringe kort for at finde vej.  Vi har lavet forskellige vandreruter, som du kan downloade her. Du kan også finde kort og foldere ved alle større indgange til skoven. 

Må man cykle i Svanninge Bjerge?

Du må gerne cykle på vejene i området, men tag hensyn til de andre gæster. Ridestier og vandrestier er forbeholdt henholdsvis ridende og gående, så hold dig til at cykle på vejene. Af hensyn til dyrene må du ikke cykle off road i Svanninge Bjerge.

Følg os på Facebook

Her kan du følge med i dagligdagen i naturområdet. Det er også her, vi informerer om ture og arrangementer i Svanninge Bjerge, som du kan deltage i.