Young people on the edge without job or education

I Bikubenfonden arbejder vi for, at ingen ung skal stå uden for job, uddannelse, bolig og stærke fællesskaber. Det gør vi igennem koalitionen En Vej til Alle og en række andre stærke samarbejder.
Toggle text

42.000 unge står på kanten af samfundets fællesskaber uden hverken job eller uddannelse. Sådan har det været i årtier trods talrige reformer. Og det har store konsekvenser både for den enkelte ung og for samfundet. Vi ved, at unge uden job og uddannelse og med skrøbeligt netværk er stillet langt ringere end deres jævnaldrende. Og som samfund kan vi ikke leve med, at 42.000 mennesker er ekskluderet. Det koster mange milliarder og strider mod grundlæggende værdier i vores demokrati og velfærdssamfund. Derfor har vi sammen med en række organisationer startet forandringskoalitionen En Vej til Alle.

EN VEJ TIL ALLE
Forandringskoalitionen En Vej til Alle består i dag af mere end 30 meget forskellige organisationer, som sammen med de unge selv mobiliserer nøgleaktører på tværs af civilsamfund, erhvervsliv og den offentlige sektor.
Læs mere om organisationerne i forandringskoalitionen her

Sammen sætter vi spot på det, der virker, og finder nye veje til job, uddannelse og fællesskaber.

Læs mere om 'EN VEJ TIL ALLE'

På En Vej til Alles hjemmeside kan du læse mere om forandringskoalitionens arbejde og se publikationer, policy paper og vores indspil til Reformkommissionen.

Læs med her

Vi indgår også økonomisk i andre partnerskaber på tværs af aktører og sektorer, som har fokus på at styrke unges livsmestring i retning af job og uddannelse.

Længerevarende partnerskaber:

KBH+

Den kultursociale institution KBH+ hjælper udsatte unge videre i livet. I et forløb hos KBH+ er det primære mål ikke i første omgang at finde et job eller en uddannelse. I stedet er det første mål at lære den unge at kende, vinde vedkommendes tillid og være til stede for at give hjælp, støtte og sparring, når der er behov for det. KBH+ blev etableret i 2015 i et samarbejde mellem Bikubenfonden og Askovfonden.

Mind Your Own Business

Hos Mind Your Own Business engagerer de drenge i alderen 13 til 19 år fra udsatte boligområder i hele landet. 

Omdrejningspunktet er iværksætteri. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver MYOB drenge mulighed for at etablere deres egen mikrovirksomhed. I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer, og de får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. 

Stemmer fra Blokken

Stemmer fra Blokken er udviklet af Turning Tables Danmark i samarbejde med de boligsociale sekretariater i Brøndby Strand og Æblehaven/Rønnebærparken (Roskilde), Brøndby Boligselskab, Boligselskabet Sjælland, Red Barnet, Roskilde Festival, Copenhagen Photo Festival, Cinemateket, Johan Borups Højskole, Teleselskabet 3, Arcgency samt BL (Danmarks Almene Boliger).  

Parterne ønsker at skabe ungedrevne kulturlaboratorier, hvor unge får mulighed for at deltage i kunst- og kulturproduktion, dér hvor de bor.

Sportucation

Sportucation er udviklet af DGI Sydøstjylland i samarbejde med Undervisningsministeriet, Fredericia Kommune, Vejle Kommune, Vejle Boldklub, FC Fredericia og Jan Tønnesvang, professor på Aarhus Universitet.  

Sportucation tilbyder de unge et fællesskab med fodbold som omdrejningspunkt og professionelle trænere, som agerer rollemodeller. 

Højskole uden Mure

Højskole uden Mure er udviklet af Meyers Madhus, den private aktør A2B, Professionshøjskolen Absalon og Hotel- og Restaurantskolen.  

Konceptet vil med mad som omdrejningspunkt opbygge et støttende og forpligtende læringsfællesskab for udsatte unge. I hvert forløb vil de unge deltage i en række kvalificerende aktiviteter, herunder praktikforløb. Hvert forløb afsluttes med afvikling af et madfagligt event – fx folkekøkken eller pop-up café. 

SIU-TSIU

SIU-TSIU er en socialøkonomisk virksomhed, der støtter grønlandske unge med særlige behov til et liv med uddannelse, job og kolleger. De etablerer sig i Tasiilaq som en socialøkonomisk virksomhed, hvor unge kan uddanne og udvikle sig. De samarbejder desuden med grønlandsk erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og civilsamfundsorganisationer om erhvervspraktikker og vidensdeling.

Kontakt
Jesper Christiansen
JESPER CHRISTIANSEN
PROGRAM DIRECTOR AND DEVELOPMENT PARTNER
+45 50 60 54 84
jcn@bikubenfonden.dk
Jesper Christiansen
JESPER CHRISTIANSEN
Jesper works to create systemic changes in collaboration with visionary social-affairs organisations and has amongst his responsibilities the En Vej til Alle partnership, which works to find ways to assist the 42,000 young people who neither in work nor attend school.

EXTERNAL ACTIVITIES
States of Change (member of the board)
Få mere information om vores
satsning Unge på kanten