Podcast og designer modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Når Kronprinsparrets Priser 2017 uddeles i Jysk Musikteater i Silkeborg lørdag den 25. november, bliver det producenterne bag podcasten Third Ear og beklædningsdesigneren Cecilie Bahnsen, der skal have overrakt de to Stjernedryspriser.

Formålet med Kronprinsparrets Stjernedryspriser er at synliggøre og anerkende yngre danske kunstnere med et særligt talent, og i år er det de nyskabende og medrivende lydproduktioner fra podcasten Third Ear og Cecilie Bahnsens enestående beklædningsdesign, der hædres. Med hver pris følger 50.000 kr.

Third Ear

Podcasten Third Ear modtager Kronprinsparrets Stjernedryspris for deres nyskabende og medrivende lydproduktioner, der er en blanding af underfundige historier, dokumentar og lydkollager. De modtager blandt andet prisen, fordi de insisterer på den gode – og ofte lange historie, og fordi de har formået at genoplive radiomontagen og gjort formatet tilgængeligt for et bredt publikum ved at skabe enestående, personlige og tankevækkende fortællinger.

Third Ears faste redaktion består af Tim Hinman og Krister Moltzen, der har en fortid i DR programmet ’Ultralyd’. Her arbejdede de med radiomontagen, som er toneangivende for den måde, de producerer podcast på i dag. Third Ear debuterede i 2009 med programmet ’Guldhornene’, der er blevet downloadet over 80.000 gange. Blandt deres populære podcasts finder man også ’I et forhold med’ fra 2013 om svindleren med de mange identiteter. Den er siden blevet til dokumentarfilmen ’En fremmed flytter ind’, som havde premiere i september i år. Siden 2015 har Third Ear samarbejdet med Politiken, hvilket blandt andet har resulteret i populære serier som ’Ringbindsattentatet’ og ’Kvinden med den tunge kuffert’.

Cecilie Bahnsen

Designer Cecilie Bahnsen modtager Kronprinsparrets Stjernedryspris for sit enestående beklædningsdesign, der har et ultra feminint udtryk blandet med styrke, kraft og intensitet. Hendes kollektioner er kendetegnet ved en interesse for kunsthåndværket og traditionelle teknikker som kviltning, patchwork og broderi og et fokus på kombination af materialer. Hun modtager blandt andet Stjernedrysprisen, fordi hendes design udtrykker en klar forståelse for struktur, teknik og den enkelte detaljes samspil med helheden.

Cecilie Bahnsen er uddannet fra Danmarks Designskole i 2007 og har efterfølgende taget en Master i Womenswear Design i 2010 fra Royal Art College of Art i London. Hun har arbejdet for John Galliano, Stine Goya og Erdem og startede som selvstændig designer i 2015. Hendes første kollektioner blev købt af den anerkendte og toneangivende butik Dover Street Market til deres afdelinger i London og New York. Og i dag kan man finde hendes kollektioner flere steder i verden – deriblandt Frankrig, USA og Hong Kong. Størst succes har hun i Japan.

Direkte på DR1

Third Ear og Cecilie Bahnsen får overrakt priserne ved Kronprinsparrets Priser, der finder sted i Jysk Musikteater i Silkeborg lørdag den 25. november. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00. Her er Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter, og musikalske navne som Shaka Loveless, Aura, Jærv, Bisse samt Aarhus Teater i selskab med Simon Kvamm og Marie Højlund vil optræde.

FAKTA om Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris og to Stjernedryspriser. Modtagerne af Kulturprisen og den Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen i Silkeborg den 25. november.

Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde.

I 2016 gik de to Stjernedryspriser til musiker og mundharpist Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter.

Vi støtter projekter i hele Danmark og Grønland
Dette projekt er landsdækkende

 

Få mere at vide

Iben Haugaard
Kommunikationsmedarbejder
Public Relations
Mail: ih@bikubenfonden.dk
Tlf.: 33 77 93 81

Fakta om Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Priser er indstiftet af Bikubenfonden i anledning af D.K.H. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup den 14. maj 2004.

Få mere baggrundsviden om Kronprinsparrets Priser

Modtagere af Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Kulturpris

2005: Filminstruktør Per Fly
2006: Kunstner Olafur Eliasson
2007: Skuespiller Sonja Richter
2008: Musiker Tina Dickow
2009: Musiker Andreas Brantelid
2010: Ingen prisuddeling dette år i denne kategori
2011: Arkitekt Bjarke Ingels
2012: Tegner og forfatter Jakob Martin Strid
2013: Det kunstneriske hold bag dramaserierne "Forbrydelsen", afsnit 1-3 og "Borgen", afsnit 1-2
2014: Designer Cecilie Manz
2015: Teaterinstruktør Elisa Kragerup
2016: Filminstruktør Tobias Lindholm

Kronprinsparrets Sociale Pris

2005: Red Barnet
2006: Julemærkefonden
2007: Ventilen
2008: Morgencaféen for Hjemløse
2009: Ingen prisuddeling i denne kategori
2010: Landsforeningen af Væresteder
2011: Ingen prisuddeling dette år i denne kategori
2012: Ungdommens Røde Kors
2013: Natteravnene
2014: TUBA (Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere)
2015: 'Mind Your Own Business'
2016: Børn, Unge & Sorg

Kronprinsparrets Nytænkningspris

2010: Baglandet og Værestedet Amarngivat

Kronprinsparrets Stjernedryspris

2009: Fotograf Joakim Eskildsen og musiker Nanna Øland Fabricius alias Oh Land
2010: Ingen prisuddeling i denne kategori
2011: Forfatter Josefine Klougart og rockbandet The William Blakes
2012: Sanger og sangskriver Nive Nielsen og akkordeonist Bjarke Mogensen
2013: Sangerinde og sangskriver MØ alias Karen Marie Ørsted og violinisten Rune Tonsgaard Sørensen
2014: Fotograf Lærke Posselt og skuespiller Johanne Louise Schmidt
2015: Forfatter og billedkunstner Amalie Smith og designer Mark Tan
2016: Musiker og mundharpist Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter