Application round
– performing and visual arts

We have twice-yearly application rounds for performing and visual arts. The next application round is 20 November - 4 December 2019
Toggle text

During these application rounds, you can apply for grants in the DKK 50,000 to 300,000 range for:

 • Innovative exhibitions and other ways of presenting and disseminating visual arts in Denmark
 • Innovative performance art productions premiering in Denmark
 • Innovative dance or performance art productions performed in Denmark
 • Development projects within the performing arts and visual arts

When processing the applications, we place special emphasis on innovation, on nurturing the wealth of ideas found on the art scene, and on promoting quality. As regards applications for dance and performance art productions, we will focus on projects which stimulate international exchange and promote networking and knowledge sharing.

We do not assess applications of this kind outside the scheduled application rounds.

Frequently asked questions

Who can apply for funding?

Institutions, associations and enterprises of any size can apply; individual persons cannot apply. Note, however, that we only support performing art productions that are scheduled for public performance at an official arts venue. We support the professional performing arts and visual arts.

What can I apply for?

You can apply for grants in the DKK 50,000 to 300,000 range to go towards:

 • Innovative performing arts projects, dance or performance productions presented and premiering in Denmark.
 • Innovative exhibitions and other form of mediation of visual arts in Denmark.
 • Development or communication/mediation projects within the fields of performing arts, visual arts, dance and performance art.

When can I apply?

We conduct two applications rounds for this type of application each year: one in June and one in November. For exact dates, see this website or our Facebook page. We do not accept applications of this kind outside of the two annual application periods. 

Do I need a CVR number (VAT number) to apply?

Yes, you need a CVR number (VAT number) to apply. We support institutions, organisations, associations and enterprises within the field of culture, but not individuals. The only exception is the Bikuben Foundation’s one-year studio programme, which is aimed at individuals.

When can I expect a reply?

One to two months after submitting your application.

How do I apply for more than DKK 300,000?

If you wish to apply for an amount greater than DKK 300,000 or to engage us in a dialogue about the possibility of a more long-term effort, send us a brief email. We will consider your idea and let you know whether a meeting or official application might be relevant for you.

In the application round of May 2019 we granted (in Danish only):
Toggle text

BILLEDkunst

 • OVERGADEN – Institut for Samtidskunst – Is the Fourth Dimension Simply the Ruins of the Third
  I løbet af efteråret 2019 vil Rune Bosse omdanne OVERGADENs underetage til en gådefuld vildmark befolket af vækster. Den totale organiske nedbrydning af udstillingsrummene henlægger rummene i ruiner med smadrede vinduer, væltede vægge, overgroede gulve og sale. Udstillingen varer frem til tidspunktet for den planlagte renovering af OVERGADEN – Institut for Samtidskunst.
  250.000 kr. 
 • Nina Wöhlk – ARIEL – Platform for feminismer og det æstetiske
  ARIEL er en platform for udvikling og formidling af feminismer og det æstetiske. Med lokaler i Kvindernes Bygning i København vil platformen gennem udstillinger, arkiver, talks og internationale og nationale samarbejder facilitere, udvide og nuancere forståelsesrammen for feltet og skabe en kontaktflade, hvor emnerne kan tilgås.
  300.000 kr.
 • Museum Jorn – Fra Jorn til Banksy DÉTOURNEMENT
  Udstillingen vil sammenligne og diskutere kunstnerne Asger Jorn og Banksy og placere dem i en historisk kontekst ved at inddrage andre vigtige danske og internationale kunstnere, som har arbejdet med détournement [forvrængning eller fordrejning] – en kunstnerisk strategi, hvor en kunstner ændrer en anden kunstners værk.
  200.000 kr.
 • CHART – Emerging –  en talentudstilling for unge nordiske samtidskunstnere
  Emerging er en kurateret talentplatform, der præsenterer nyuddannede, talentfulde kunstnere fra de nordiske kunstakademier i en international kontekst under kunstmessen CHART.
  275.000 kr.
 • Museet for Samtidskunst – En ny metodik til at udvikle fremtidens museum
  Museet for Samtidskunst arbejder for at opføre et nyt museum i bydelen Musicon i Roskilde. De vil skabe et centrum for oplevelsen af den nyeste kunst i Danmark, da samtidskunsten er en væsentlig kilde til refleksion over samfund netop nu – og museet som sådan er et vigtigt rum for sociale og kunstneriske oplevelser, der inspirerer, øger bevidsthed og skaber fællesskaber. Museet har udviklet en organisk metodik, bestående af tre faser, hvoraf fase 1 handler om at opbygge og dele viden gennem research, rejser, film/blog. 
  100.000 kr.

Der blev i alt bevilget 1.125.000 kr. på billedkunstområdet.

Scenekunst

 • Simone Wierød – Collective Behaviour
  Collective Behaviour er en danseforestilling, der gennem brug af optiske illusioner og spejlinger vil skabe et abstrakt rum med dynamisk dans og komplekse teknologiske effekter. Samarbejdet er mellem den danske koreograf Simone Wierød og den Sydkoreanske kunstnerduo Kimchi and Chips.  
  100.000 kr.
 • Teater Grob – EXTENDED UNIVERSE – nyskabende trans-media scenekunst
  EXTENDED UNIVERSE er et nyskabende projekt af fire unge europæiske dramatikere, som hver skriver et stykke om utopi og drømme mens en illustrator forbinder det i format af en graphic novel og podcast. Stykkerne spilles i fire europæiske byer samtidig (Athen, London, København og Barcelona). Publikums oplevelse og interaktion foregår både i teatret, i graphic novel, podcast og på sociale medier.
  300.000 kr.
 • Teater Momentum KATASTROFE
  Forestillingen KATASTROFE er en nyskrevet genrehybrid mellem et dystopisk drama og en munter musical med udgangspunkt i amerikanske ungdomsfilm. KATASTROFE instrueres af Momentums kunstneriske leder i sæson 19/20, Niels Erling, og forfatter Ida Marie Hede er forestillingens dramatiker.
  68.000 kr.
 • Impostor Production – METAFORA
  METAFORA er et scenekunstnerisk udviklingsforløb med den sproglige metafor som konceptuelt afsæt. METAFORA er initieret af performance-designer og koreograf Ea Verdoner med forfatter og kunstner Amalie Smith, lydkunstner Loke Rahbek (Croatian Amor) og komponist August Rosenbaum. 
  215.000 kr.
 • Visible Effects – Oceanic
  Oceanic er en forestilling af den danske koreograf og danser Marie Topp i samarbejde med den svenske lydkunstner Julia Giertz. På scenen er Marie Topp i et landskab af skulpturelle instrumenter. Fra et feministisk udgangspunkt bearbejder værket høresansen og måden hvorpå vi lytter til kvindestemmer og kvindeligt kodede frekvenser (mellem 200-5000 Hz). Værket er en del af en serie, der kritisk undersøgelser hvordan kulturelle og politiske strukturer er indlejret i sansningen.
  110.000 kr.
 • HAUT – Staging the Future of Technologies
  HAUT, Catch og CLICK Festival har modtaget bevilling til Staging the Future of Technologies, der er et tværfagligt projekt, som skal skabe grobund for nyskabende samarbejder mellem scenekunst og den nyeste teknologi omkring temaet AI (Artificial Intelligence). Projektet er et udviklingsforløb for to kuraterede tværæstetiske grupper, der skal arbejde på tværs af fagfelter og skabe et showcase eksperiment, der vil blive vist på CLICK Festivalen 2020.
  300.000 kr.
 • Østerbro Teater – Midler til at overføre Halfdan Piskets graphic novel 'Desertør' til scenen via tegneprogrammet Procreate
  Revolverscenen på Østerbro Teater modtager midler til at overføre tegner Halfdan Piskets grafiske univers fra graphic novel Desertør til scenen med premiere i forår 2020. Med brug af tegneprogrammet Procreate registreres alle dele af tegningerne i et videoforløb og skaber dermed en livescenografi på scenen.
  100.000 kr.
 • Ruby Gamache – TYK – Et autobiografisk danseportræt
  TYK er en sanselig og poetisk solo om den tykke krop. Gennem det personlige portræt er det målet at udvide publikums empati for den tykke krop og give en tyk krop sin egen stemme.
  300.000 kr.
 • Peripeti – Dramaturgi i dansk scenekunst anno 2019
  Tidsskriftet Peripeti har modtaget støtte til at honorere oplægsholder på en konference, der undersøger det dramaturgiske arbejdes rolle i scenekunsten, og hvordan dramaturgi og eksperimenter med tilskuerrelationen spiller sammen. Peripeti er arrangør i samarbejde med Dramaturgiuddannelsen og Den Danske Scenekunstskole.
  39.000 kr.
 • Teaterforeningen HiLS DiN MORForvandlingskugler
  Projektet går ud på at skabe Danmarks første ungdomsforestilling fra 12 år og op, der skal formidle, hvordan det er at være ung og transkønnet. Forestillingen handler om teenageren Sia, der er i konflikt med sit biologiske køn og siden sin tidlige barndom har følt sig som en dreng. Forestillingen produceres i samarbejde med Folketeatret. Det kunstneriske hold bag produktionen er dramatiker Julie Maj Jakobsen, instruktør Mia Lipschitz og scenograf Katrine Gjerding.
  190.000 kr.
 • Teater Sort/Hvid – Museum for fremtiden
  Museum for fremtiden er en science-fiction-udstilling og et moderne gesamtkunstwerk, hvor forskningsbaserede fremtidsvisioner fra flere fagområder bliver omdannet til visuelle ruminstallationer, der tager publikum hinsides den uundgåelige klimakatastrofe og ind i en anderledes, håbefuld fremtid.
  200.000 kr.
 • Pro tempore.art – Piece of Self
  Kuratorgruppen Pro tempore.art arbejder med nye måder at udstille kunst på i den etablerede kunstverden. Piece of Self ​ er en udstilling, der præsenterer kunstværkerne inden for rammerne af en performativ præsentation. Pro tempore.art er interesseret i at undersøge, hvordan det bliver stadig vanskeligere at skelne mellem kunstnere og deres værker og forholdet mellem dem.
  50.000 kr.
 • Dansehallerne – Dansehallernes Artistic research LABS
  Hvordan definerer vi "koreografisk praksis" i dag? Hvordan kan man støtte dansere og koreografer til at skabe nye værker? Og hvordan kan den forskning, der udøves på institutioner og universiteter blive mere tilgængelig for og styrke kunstnerisk og koreografisk udviklingsarbejde? Det er nogle af de spørgsmål, Danshallerne inviterer dansere og koreografer, dansere, producenter, forskere og kritikere til at undersøge i to laboratorieforløb i oktober 2019 og maj 2020 i København.
  100.000 kr.
 • Teaterforeningen Cecilie Ullerup Schmidt – CURRICULUM 
  CURRICULUM præsenterer lectures af vigtige figurer inden for den internationale performancekunst. Lectures og en workshop arrangeres i samarbejde med et bredt felt af institutioner og giver en gratis skoling i performancekunst på tværs af scenekunst, billedkunst og teori. CURRICULUM varetages af Cecilie Ullerup Schmidt.
  150.000 kr.
 • THE NORDIC BEASTS – THE ERA OF NO TALENT RISING – Pictures of Fame 
  Noora Hannula/The Nordic Beasts modtager midler til udvikling af en danseteaterforestilling om sandheden vs. online branding, der kombinerer aggressiv brug af sociale medier, dokumentarlignende film og virtuos koreografi.
  126.000 kr.

Der blev i alt bevilget 2.348.000 kr. på scenekunstområdet.

The application round is closed. Deadline was 27 May 2019. The next application round is 20 November - 4 December 2019
Contact
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
SENIOR ADVISOR
The Vision Exhibition Award
+45 50 60 54 86
pke@bikubenfonden.dk
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
Peter is in charge of analyses, monitoring and the ongoing assessment with respect to the Bikuben Foundation's initiatives within the cultural area. For instance, Peter is advisor for the Vision Exhibition Award (Udstillingsprisen Vision). Peter's work areas moreover involve grants and the development of cultural initiatives.
Other
activities

Get an overview of the Bikuben Foundation’s activities within the field of culture