Ansøgningsrunde scenekunst og billedkunst

Vi har to faste årlige ansøgningsrunder for scenekunst og billedkunst. Næste ansøgningsrunde er den 6-20. maj 2020
Toggle text

Her kan du ansøge om bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. til:

·  Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
·  Nyskabende scenekunstforestillinger, der har premiere i Danmark
·  Nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark
·  Formidlingsprojekter af scenekunst, dans eller performance
·  Udvikling inden for scene- og billedkunstområdet

I udvælgelsen af ansøgninger har vi særligt fokus på de nyskabende idéer, og vi lægger vægt på at styrke udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen. I de ansøgninger, der vedrører danse- eller performanceproduktioner, har vi særligt fokus på indsatser, der stimulerer international udveksling og underbygger netværk og vidensdeling.

Husk, det er en mulighed at supplere din ansøgning med et link til video/billeder/lyd, der kan formidle essensen af din idé. Filmen/lydoptagelsen må maks. vare 3 min. Du kan finde skabelonen på vores ansøgningsskema her

Vi vurderer ikke ansøgninger af denne type uden for de fastlagte ansøgningsrunder.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvem kan ansøge?

Både store og små institutioner, foreninger og virksomheder kan søge, men ikke enkeltpersoner. Vær opmærksom på, at vi kun støtter scenekunstproduktioner, der har en aftale med et spillested om visning. Vi støtter den professionelle scenekunst og billedkunst.

Hvad kan jeg ansøge om?

Bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr., der går til:

 • Nyskabende scenekunst, danse- eller performanceproduktioner, som opføres og har premiere i Danmark
 • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
 • Udviklings- eller formidlingsprojekter inden for scenekunst, billedkunst, dans og performance

Hvornår kan jeg ansøge?

Vi har to årlige ansøgningsrunder for denne type ansøgninger: en i maj og en i november. Hold øje med datoer her på siden eller på Facebook. Vi modtager ikke ansøgninger af denne type uden for de to årlige ansøgningsrunder.

Skal jeg have et CVR-nummer for at ansøge?

Ja, du skal have et CVR-nummer for at kunne ansøge. Vi støtter kunstområdets institutioner, organisationer, foreninger og virksomheder, men ikke enkeltpersoner. Eneste undtagelse er Bikubenfondens atelierprogram, som gives til enkeltpersoner.

Hvornår får jeg svar?

1-2 måneder efter deadline.

Hvordan søger jeg om mere end 300.000 kr.?

Vil du ansøge om et beløb, der overstiger 300.000 kr. eller have en dialog omkring en større og længerevarende indsats, så send en kortfattet mail til os her, så giver vi dig svar på, om et møde eller en ansøgning vil være relevant.

Ved ansøgningsrunden i maj 2019 gav vi følgende bevillinger:
Toggle text

BILLEDkunst

 • OVERGADEN – Institut for Samtidskunst – Is the Fourth Dimension Simply the Ruins of the Third
  I løbet af efteråret 2019 vil Rune Bosse omdanne OVERGADENs underetage til en gådefuld vildmark befolket af vækster. Den totale organiske nedbrydning af udstillingsrummene henlægger rummene i ruiner med smadrede vinduer, væltede vægge, overgroede gulve og sale. Udstillingen varer frem til tidspunktet for den planlagte renovering af OVERGADEN – Institut for Samtidskunst.
  250.000 kr. 
 • Nina Wöhlk – ARIEL – Platform for feminismer og det æstetiske
  ARIEL er en platform for udvikling og formidling af feminismer og det æstetiske. Med lokaler i Kvindernes Bygning i København vil platformen gennem udstillinger, arkiver, talks og internationale og nationale samarbejder facilitere, udvide og nuancere forståelsesrammen for feltet og skabe en kontaktflade, hvor emnerne kan tilgås.
  300.000 kr.
 • Museum Jorn – Fra Jorn til Banksy DÉTOURNEMENT
  Udstillingen vil sammenligne og diskutere kunstnerne Asger Jorn og Banksy og placere dem i en historisk kontekst ved at inddrage andre vigtige danske og internationale kunstnere, som har arbejdet med détournement [forvrængning eller fordrejning] – en kunstnerisk strategi, hvor en kunstner ændrer en anden kunstners værk.
  200.000 kr.
 • CHART – Emerging –  en talentudstilling for unge nordiske samtidskunstnere
  Emerging er en kurateret talentplatform, der præsenterer nyuddannede, talentfulde kunstnere fra de nordiske kunstakademier i en international kontekst under kunstmessen CHART.
  275.000 kr.
 • Museet for Samtidskunst – En ny metodik til at udvikle fremtidens museum
  Museet for Samtidskunst arbejder for at opføre et nyt museum i bydelen Musicon i Roskilde. De vil skabe et centrum for oplevelsen af den nyeste kunst i Danmark, da samtidskunsten er en væsentlig kilde til refleksion over samfund netop nu – og museet som sådan er et vigtigt rum for sociale og kunstneriske oplevelser, der inspirerer, øger bevidsthed og skaber fællesskaber. Museet har udviklet en organisk metodik, bestående af tre faser, hvoraf fase 1 handler om at opbygge og dele viden gennem research, rejser, film/blog. 
  100.000 kr.
 • Pro tempore.art – Piece of Self
  Kuratorgruppen Pro tempore.art arbejder med nye måder at udstille kunst på i den etablerede kunstverden. Piece of Self ​ er en udstilling, der præsenterer kunstværkerne inden for rammerne af en performativ præsentation. Pro tempore.art er interesseret i at undersøge, hvordan det bliver stadig vanskeligere at skelne mellem kunstnere og deres værker og forholdet mellem dem.
  50.000 kr.

Der blev i alt bevilget 1.125.000 kr. på billedkunstområdet.

Scenekunst

 • Simone Wierød – Collective Behaviour
  Collective Behaviour er en danseforestilling, der gennem brug af optiske illusioner og spejlinger vil skabe et abstrakt rum med dynamisk dans og komplekse teknologiske effekter. Samarbejdet er mellem den danske koreograf Simone Wierød og den Sydkoreanske kunstnerduo Kimchi and Chips.  
  100.000 kr.
 • Teater Grob – EXTENDED UNIVERSE – nyskabende trans-media scenekunst
  EXTENDED UNIVERSE er et nyskabende projekt af fire unge europæiske dramatikere, som hver skriver et stykke om utopi og drømme mens en illustrator forbinder det i format af en graphic novel og podcast. Stykkerne spilles i fire europæiske byer samtidig (Athen, London, København og Barcelona). Publikums oplevelse og interaktion foregår både i teatret, i graphic novel, podcast og på sociale medier.
  300.000 kr.
 • Teater Momentum KATASTROFE
  Forestillingen KATASTROFE er en nyskrevet genrehybrid mellem et dystopisk drama og en munter musical med udgangspunkt i amerikanske ungdomsfilm. KATASTROFE instrueres af Momentums kunstneriske leder i sæson 19/20, Niels Erling, og forfatter Ida Marie Hede er forestillingens dramatiker.
  68.000 kr.
 • Impostor Production – METAFORA
  METAFORA er et scenekunstnerisk udviklingsforløb med den sproglige metafor som konceptuelt afsæt. METAFORA er initieret af performance-designer og koreograf Ea Verdoner med forfatter og kunstner Amalie Smith, lydkunstner Loke Rahbek (Croatian Amor) og komponist August Rosenbaum. 
  215.000 kr.
 • Visible Effects – Oceanic
  Oceanic er en forestilling af den danske koreograf og danser Marie Topp i samarbejde med den svenske lydkunstner Julia Giertz. På scenen er Marie Topp i et landskab af skulpturelle instrumenter. Fra et feministisk udgangspunkt bearbejder værket høresansen og måden hvorpå vi lytter til kvindestemmer og kvindeligt kodede frekvenser (mellem 200-5000 Hz). Værket er en del af en serie, der kritisk undersøgelser hvordan kulturelle og politiske strukturer er indlejret i sansningen.
  110.000 kr.
 • HAUT – Staging the Future of Technologies
  HAUT, Catch og CLICK Festival har modtaget bevilling til Staging the Future of Technologies, der er et tværfagligt projekt, som skal skabe grobund for nyskabende samarbejder mellem scenekunst og den nyeste teknologi omkring temaet AI (Artificial Intelligence). Projektet er et udviklingsforløb for to kuraterede tværæstetiske grupper, der skal arbejde på tværs af fagfelter og skabe et showcase eksperiment, der vil blive vist på CLICK Festivalen 2020.
  300.000 kr.
 • Østerbro Teater – Midler til at overføre Halfdan Piskets graphic novel 'Desertør' til scenen via tegneprogrammet Procreate
  Revolverscenen på Østerbro Teater modtager midler til at overføre tegner Halfdan Piskets grafiske univers fra graphic novel Desertør til scenen med premiere i forår 2020. Med brug af tegneprogrammet Procreate registreres alle dele af tegningerne i et videoforløb og skaber dermed en livescenografi på scenen.
  100.000 kr.
 • Ruby Gamache – TYK – Et autobiografisk danseportræt
  TYK er en sanselig og poetisk solo om den tykke krop. Gennem det personlige portræt er det målet at udvide publikums empati for den tykke krop og give en tyk krop sin egen stemme.
  300.000 kr.
 • Peripeti – Dramaturgi i dansk scenekunst anno 2019
  Tidsskriftet Peripeti har modtaget støtte til at honorere oplægsholder på en konference, der undersøger det dramaturgiske arbejdes rolle i scenekunsten, og hvordan dramaturgi og eksperimenter med tilskuerrelationen spiller sammen. Peripeti er arrangør i samarbejde med Dramaturgiuddannelsen og Den Danske Scenekunstskole.
  39.000 kr.
 • Teaterforeningen HiLS DiN MORForvandlingskugler
  Projektet går ud på at skabe Danmarks første ungdomsforestilling fra 12 år og op, der skal formidle, hvordan det er at være ung og transkønnet. Forestillingen handler om teenageren Sia, der er i konflikt med sit biologiske køn og siden sin tidlige barndom har følt sig som en dreng. Forestillingen produceres i samarbejde med Folketeatret. Det kunstneriske hold bag produktionen er dramatiker Julie Maj Jakobsen, instruktør Mia Lipschitz og scenograf Katrine Gjerding.
  190.000 kr.
 • Teater Sort/Hvid – Museum for fremtiden
  Museum for fremtiden er en science-fiction-udstilling og et moderne gesamtkunstwerk, hvor forskningsbaserede fremtidsvisioner fra flere fagområder bliver omdannet til visuelle ruminstallationer, der tager publikum hinsides den uundgåelige klimakatastrofe og ind i en anderledes, håbefuld fremtid.
  200.000 kr.
 • Dansehallerne – Dansehallernes Artistic research LABS
  Hvordan definerer vi "koreografisk praksis" i dag? Hvordan kan man støtte dansere og koreografer til at skabe nye værker? Og hvordan kan den forskning, der udøves på institutioner og universiteter blive mere tilgængelig for og styrke kunstnerisk og koreografisk udviklingsarbejde? Det er nogle af de spørgsmål, Danshallerne inviterer dansere og koreografer, dansere, producenter, forskere og kritikere til at undersøge i to laboratorieforløb i oktober 2019 og maj 2020 i København.
  100.000 kr.
 • Teaterforeningen Cecilie Ullerup Schmidt – CURRICULUM 
  CURRICULUM præsenterer lectures af vigtige figurer inden for den internationale performancekunst. Lectures og en workshop arrangeres i samarbejde med et bredt felt af institutioner og giver en gratis skoling i performancekunst på tværs af scenekunst, billedkunst og teori. CURRICULUM varetages af Cecilie Ullerup Schmidt.
  150.000 kr.
 • THE NORDIC BEASTS – THE ERA OF NO TALENT RISING – Pictures of Fame 
  Noora Hannula/The Nordic Beasts modtager midler til udvikling af en danseteaterforestilling om sandheden vs. online branding, der kombinerer aggressiv brug af sociale medier, dokumentarlignende film og virtuos koreografi.
  126.000 kr.

Der blev i alt bevilget 2.348.000 kr. på scenekunstområdet.

Der er lukket for ansøgninger. Næste ansøgningsrunde er den 6-20. maj 2020
Toggle text
Kontakt
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
SENIORRÅDGIVER
Udstillingsprisen Vision
+45 50 60 54 86
pke@bikubenfonden.dk
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
Peter er ansvarlig for analysearbejde, monitorering og løbende evalueringer af Bikubenfondens indsatser på kulturområdet. Peter er blandt andet rådgiver på Udstillingsprisen Vision. Derudover arbejder Peter med uddelinger og udvikling af kulturelle indsatser.
Øvrige
aktiviteter

Få et overblik over, hvad Bikubenfonden arbejder med på kunstområdet