Unge på kanten i Grønland
I Bikubenfonden holder vi os orientereret om udfordringer og udviklingspotentialer for unge på kanten i Grønland. Det gør vi ved at deltage i netværk og ved at være i løbende dialog med forskellige sociale aktører, der er aktive i Grønland. Måden vi arbejder på er som oftest at indgå samarbejder og partnerskaber med lokale aktører, grønlandske kommuner samt organisationer og fonde, der arbejder i Grønland.
Vil du ansøge om midler til en indsats i Grønland, skal du være opmærksom på, at vi stiller følgende krav:
- Indsatsen skal være målrettet unge mellem 13-30 år med komplekse sociale problemer.
- Indsatsen skal have fokus på at øge de unges livsmestring.
- Der skal være en plan for at skabe økonomisk forankring i det grønlandske samfund.
- Der skal være personer med en stærk faglighed på socialområdet samt indgående kendskab til Grønland involveret i indsatsen.
Bikubenfondens historiske tilknytning til Grønland stammer fra 1966, hvor Sparekassen Bikuben oprettede sin første filial i Grønland. Siden kom yderligere tre Bikuben-filialer til. Da Bikuben ønskede at bringe banken tættere på det grønlandske samfund, blev alle filialerne i 1985 samlet i den nye bank NunaBank, der havde NunaFonden som aktionær. NunaBank blev i 1997 fusioneret med Grønlandsbanken.
Vi har siden 2013 været involveret i det social-kulturelle forandringsprojekt The Future Belongs to Us, som bl.a. foregår i de to grønlandske byer Tasiilaq og Nanortalik, der ligger i henholdsvis Syd- og Østgrønland. Formålet med projektet er at skabe mere livsmod og modstandskraft blandt børn og unge mellem 12-25 år og at udvikle en model for, hvordan man skaber bæredygtige og lokalt forankrede sociale projekter i Grønland. Bikubenfonden har i 2013 bevilget 500.000 kr. til en for-analyse af projektet. I 2015 har vi afsat 4.260.000 kr. til at udvikle og afprøve projektet over en 3-årig periode, og i 2018 har vi bevilget 2 mio. kr. over en 3-årig periode til at forankre projektet i det grønlandske samfund og øge bæredygtigheden af indsatsen.
Er der særlige tidspunkter, hvor man kan ansøge om midler?
Vi er i løbende dialog om relevante tiltag indenfor vores strategiske fokusområde i Grønland – unge på kanten mellem 13-30 år. Du er altid velkommen til at kontakte os for at få mere viden om, hvordan vi arbejder, og om et møde eller en ansøgning vil være relevant. Du kan finde kontaktinformation nederst på siden.
Kan man søge om flerårige bevillinger?
Ja, man kan godt ansøge om flerårige bevillinger, og vi har ikke noget minimum eller maksimum beløb på ansøgninger.


i dialog
Send os en kortfattet mail, så giver vi svar på, om et møde eller en ansøgning vil være relevant. Husk at læse om kriterierne i teksten herover, inden du går i gang.