Ansøgningsrunde scenekunst og billedkunst

Vi har to faste årlige ansøgningsrunder for scenekunst og billedkunst. Der er lukket for ansøgninger. Der var ansøgningsfrist den 27. maj 2019. Næste ansøgningsrunde vil blive annonceret her på siden
Toggle text

Her kan du ansøge om bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. til:

 • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
 • Nyskabende scenekunstforestillinger, der har premiere i Danmark
 • Nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark
 • Udvikling inden for scene- og billedkunstområdet

I udvælgelsen af ansøgninger har vi særligt fokus på de nyskabende idéer, og vi lægger vægt på at styrke udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen. I de ansøgninger, der vedrører danse- og performanceproduktioner, har vi særligt fokus på indsatser, der stimulerer international udveksling og underbygger netværk og vidensdeling.

Vi vurderer ikke ansøgninger af denne type uden for de fastlagte ansøgningsrunder.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvem kan ansøge?

Både store og små institutioner, foreninger og virksomheder kan søge, men ikke enkeltpersoner. Vær opmærksom på, at vi kun støtter scenekunstproduktioner, der har en aftale med et spillested om visning. Vi støtter den professionelle scenekunst og billedkunst.

Hvad kan jeg ansøge om?

Bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr., der går til:

 • Nyskabende scenekunst, danse- eller performanceproduktioner, som opføres og har premiere i Danmark
 • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
 • Udviklings- eller formidlingsprojekter inden for scenekunst, billedkunst, dans og performance

Hvornår kan jeg ansøge?

Vi har to årlige ansøgningsrunder for denne type ansøgninger: en i maj og en i november. Hold øje med datoer her på siden eller på Facebook. Vi modtager ikke ansøgninger af denne type uden for de to årlige ansøgningsrunder.

Skal jeg have et CVR-nummer for at ansøge?

Ja, du skal have et CVR-nummer for at kunne ansøge. Vi støtter kunstområdets institutioner, organisationer, foreninger og virksomheder, men ikke enkeltpersoner. Eneste undtagelse er Bikubenfondens atelierprogram, som gives til enkeltpersoner.

Hvornår får jeg svar?

1-2 måneder efter deadline.

Hvordan søger jeg om mere end 300.000 kr.?

Vil du ansøge om et beløb, der overstiger 300.000 kr. eller have en dialog omkring en større og længerevarende indsats, så send en kortfattet mail til os her, så giver vi dig svar på, om et møde eller en ansøgning vil være relevant.

Ved ansøgningsrunden i november 2018 gav vi følgende bevillinger:
Toggle text

Scenekunst

 • LIMINAL – ELECTRONIC
  ELECTRONIC er et musikdramatisk værk bygget over fortællinger om den elektroniske musik og klubkulturen gennem de seneste 30 år. Forestillingen co-produceres med Teater Sort/Hvid og har fokus på den elektroniske musik som grundlag for social mobilitet, identitetspolitik og skabelsen af alternative offentlige rum.  
  75.000 kr.
 • DANSKE SCENOGRAFER – Prague Quadrennial of Performance Design and Space
  Danske scenografer har modtaget bevilling til dansk repræsentation på verdens største scenografiudstilling Prague Quadrennial of Performance Design and Space. Støtten dækker rejseomkostninger, research, realisering af performanceinstallation, netværksmøder og artist talks. 
  82.000 kr.
 • AKT1 – KALK – en poetisk crossfitforestilling
  KALK er en forestilling skabt til en ganske specifik lokalitet; crossfitcentret Butchers Lab i Den Hvide Kødby. Forestillingen undersøger crossfitcentret som et poetisk, scenisk og politisk rum. 
  250.000 kr.
 • Bådteatret – Blod, svigt og tårer
  Forestillingen Blod, svigt og tårer er en Shakespeare-collage over et udvalg af hans onde og magtliderlige karakterer sat i nutidig kontekst. 
  80.000 kr.
 • Showbisse Inc. – Tanmaurkrevyen
  Musiker- og performancekunstneren Bisse vil med Tanmaurkrevyen forsøge at revitalisere revygenren og bryde med de vanlige forestillinger om såvel en koncert som en revy. Bisse samarbejder med scenograferne Freya Sif Hestnes og Piotr Winiewicz. 
  110.000 kr.
 • Husets Teater – AM KÖNIGSWEG (arbejdstitel) af Elfriede Jelinek
  Forestillingen iscenesættes i et parløb mellem instruktør Liv Helm og taiwanesiske Baboo Liao i en ambitiøs satsning med internationalt udsyn. AM KÖNIGSWEG er skrevet i kølvandet på valget af Donald Trump, og blander de græske tragediers figurer ind i sin tekst; i dette tilfælde Teiresias og Kong Ødipus, som begge er blinde. Jelinek reflekterer over blindhed, bl.a. overfor højrepopulismens udvikling, den politiske blindhed overfor den udvikling, som bragte Trump til magten og den mytologiske blindhed som billede på menneskets fornægtelse og skam.
  150.000 kr.

Der blev i alt bevilget 747.000 kr. på scenekunstområdet.

dans og performance

 • Forsøgsstationen – Publikum i en kunstnerisk kontekst
  Publikum i en kunstnerisk kontekst består af tre lydværker, som er skabt over publikums erindringer og refleksioner over scenekunst, samt videreførelsen af en undersøgelse af publikums bevægelser og samspillet med rummet, de oplever kunsten i.
  300.000 kr.
 • Ruby Gamache – TYK
  Der er bevilliget midler til udvikling af danseforestillingen TYK, som er et poetisk og sanseligt portræt af en tyk krop. Udviklingen ledes af designer og billedkunstner Anna Gammelgaard, performer og tekstgenerator Julie Thalund og dramaturg og kreativ producent Astrid Hansen Holm. Det er et mål at nå til et skarpt koncept og udarbejde et nyt formsprog renset for alle de klicheer, der forbinder sig til den tykke krop.
  79.826 kr.
 • Gunilla Lind Danseteater – LOVEU2ND
  LOVEU2ND er en sanseforvrængende forestilling om virtuelle modellers subtile indtrængen i vores hverdag og forestillingsverden. Hvad sker der, når vores idoler bliver virtuelle? Hvad gør det ved os, når vi ikke kun stræber efter at leve op til bloggernes iscenesatte univers, men spejler os i computeranimeret perfektion? LOVEU2ND præsenteres ved fem forestillinger i Dansekapellet den 13.-16. november 2019
  100.000 kr.
 • Recoil Performance Group – EXTENDED FALLS TO HUMANITY
  Realisering af EXTENDED FALLS TO HUMANITY, som er et borgerinddragende koreografisk værk, der foregår på en række rådhuse i Danmark og udlandet. Koreografen Tina Tarpgaard og Recoils video- og lydteknik sætter borgeren i centrum i et værk om det, der deler os op i kasser – og det, der binder os sammen som mennesker. 
  200.000 kr.

Der blev i alt bevilget 679.826 kr. på dans- og performancekunstområdet.

BILLEDkunst

 • Art Week Copenhagen – Performance and Beyond
  Performance and Beyond er et større seminararrangement, som skal afholdes på SMK (Statens Museum for Kunst). Her skal Art Week Copenhagens deltagere fra ind- og udland samles om en faglig samtale og netværksaktiviteter. Midlerne gives til et test af formatet og dets potentiale for at styrke internationale samarbejder blandt deltagerne.
  296.400 kr. 
 • ART 2030 – GOALS
  Realisering af GOALS, som er en performance af den danske kunstner Christian Falsnæs. Værket udvikles af Falsnæs i samarbejde med ART2030, og skal opføres under Folkemødet på Bornholm 2019 med særligt henblik på at engagere unge i FNs dagsorden for 2030. GOALS skal også opføres på Roskilde Festival og i New York på Central Station. Denne del er ikke støttet af Bikubenfonden. 
  150.000 kr.
 • Diakron – Primer
  Diakron er en gruppe af kunstnere, der under navnet Primer har til huse i virksomheden Aquaporin, hvor de driver en platform for kunstnerisk og organisatorisk udvikling. Diakron har modtaget bevilling til et udstillingsprogram for Primer i 2019.
  300.000 kr.
 • Sorø Kunstmuseum – Sproghospitalet
  Udstillingen Sproghospitalet tager afsæt i digter Morten Søndergaards Ordapotek, der behandler forholdet mellem sprog, kunst og sygdom. Udstillingen indrettes som et hospital og forsøger at blive klogere på sproget selv og hvordan det præger vores forståelse og oplevelse af sygdom og helbred. 
  300.000 kr.
 • Koncertvirksomhedens Fond – VEGA|ARTS
  VEGA|ARTS er et initiativ, der vil skabe rum for performative kunstinterventioner på musikspillestedet VEGA i København. Over et år vil VEGA|ARTS inkludere performances, installationer, talks og visningsformater, der kobler samtidskunstens performative praksisser med koncertens intime og kulturelle rum. 
  250.000 kr.

Der blev i alt bevilget 844.809 kr. på billedkunstområdet.

Der er lukket for ansøgninger. Der var ansøgningsfrist den 27. maj 2019. Næste ansøgningsrunde vil blive annonceret her på siden
Kontakt
Projektleder Signe Bjerregaard Brok
SIGNE BJERREGAARD BROK
RÅDGIVER
Atelierprogram og kulturelle indsatser
+45 31 56 10 50
sbb@bikubenfonden.dk
Projektleder Signe Bjerregaard Brok
SIGNE BJERREGAARD BROK
Signe leder Bikubenfondens atelierprogram. Derudover arbejder Signe med uddelinger og udvikling af kulturelle indsatser.
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
SENIORRÅDGIVER
Udstillingsprisen Vision
+45 50 60 54 86
pke@bikubenfonden.dk
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
Peter er ansvarlig for analysearbejde, monitorering og løbende evalueringer af Bikubenfondens indsatser på kulturområdet. Peter er blandt andet rådgiver på Udstillingsprisen Vision. Derudover arbejder Peter med uddelinger og udvikling af kulturelle indsatser.
Øvrige
aktiviteter

Få et overblik over, hvad Bikubenfonden arbejder med på kunstområdet