Ansøgningsrunde scenekunst og billedkunst

Vi har to faste årlige ansøgningsrunder for scenekunst og billedkunst. Seneste ansøgningsrunde var den 16.-30. november 2018. Næste runde er i juni 2019
Toggle text

Her kan du ansøge om bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. til:

 • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
 • Nyskabende scenekunstforestillinger, der har premiere i Danmark
 • Nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark
 • Udvikling inden for scene- og billedkunstområdet

I udvælgelsen af ansøgninger har vi særligt fokus på de nyskabende idéer, og vi lægger vægt på at styrke udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen. I de ansøgninger, der vedrører danse- og performanceproduktioner, har vi særligt fokus på projekter, der stimulerer international udveksling og underbygger netværk og vidensdeling.

Vi vurderer ikke ansøgninger af denne type uden for de fastlagte ansøgningsrunder.

Fokus på dans og performance

Vi har i disse år en særlig opmærksomhed rettet mod dans og performance.

LÆS MERE HER

Ofte stillede spørgsmål:

Hvem kan ansøge?

Både store og små institutioner, foreninger og virksomheder kan søge, men ikke enkeltpersoner. Vær opmærksom på, at vi kun støtter scenekunstproduktioner, der har en aftale med et spillested om visning. Vi støtter den professionelle scenekunst og billedkunst.

Hvad kan jeg ansøge om?

Bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr., der går til:

 • Nyskabende scenekunst, danse- eller performanceproduktioner, som opføres og har premiere i Danmark
 • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
 • Udviklings- eller formidlingsprojekter inden for scenekunst, billedkunst, dans og performance

Hvornår kan jeg ansøge?

Vi har to årlige ansøgningsrunder for denne type ansøgninger: en i juni og en i november. Hold øje med datoer her på siden eller på Facebook. Vi modtager ikke ansøgninger af denne type uden for de to årlige ansøgningsrunder.

Skal jeg have et CVR-nummer for at ansøge?

Ja, du skal have et CVR-nummer for at kunne ansøge. Vi støtter kulturområdets institutioner, organisationer, foreninger og virksomheder, men ikke enkeltpersoner. Eneste undtagelse er Bikubenfondens atelierprogram, som gives til enkeltpersoner.

Hvornår får jeg svar?

1-2 måneder efter du har indsendt din ansøgning.

Hvordan søger jeg om mere end 300.000 kr.?

Vil du ansøge om et beløb, der overstiger 300.000 kr. eller have en dialog omkring en større og længerevarende indsats, så send en kortfattet mail til os her, så giver vi dig svar på, om et møde eller en ansøgning vil være relevant.

Ved ansøgningsrunden i juni 2018 gav vi følgende bevillinger:
Toggle text

Scenekunst

 • Sir Grand Lear – 'The Compassion Fatigue'
  En teatralsk undersøgelse af en folkesygdom. Det Menneskelige Teater, Sir Grand Lear og Torben Sangild tilknyttes Østerbro Teater med formålet om at foretage en iscenesat forskning i et samfund uden empati. 
  150.000 kr.
 • ISCENE ApS – Skriveværksted for kulturjournalister
  ISCENE og X-act skaber et skriveværksted med fokus på fysisk teater, ny-cirkus, dans og performance. Formålet er at sikre, at der er fagkompetente skribenter til at formidle og styrke synligheden af genren igennem en kulturbruger-målrettet formidling. 
  72.000 kr.
 • Teater Momentum – 'Selvtægt'
  Dokumentarisk research og produktionsstøtte til forestillingen 'Selvtægt'. Forestillingen handler om nedbrændingen af en svensk skolebygning, der var omdannet til asylcenter i Ljungby. 
  60.000kr
 • Teater Grob – Ny scenekunstnerisk proces- og metodeudvikling  
  Udvikling af en ny scenekunstnerisk prøveforløbsmetode. Formålet er at skabe nye fremgangsmåder i arbejdet frem til en premiere.
  100.000 kr. 
 • Teater Momentum – '16:29'
  Dokumentarisk research og produktionsstøtte til forestillingen '16:29' om den franske, 17-årige pige Océane fra Egly. Hun var den første, der livetransmitterede sit eget selvmord på det sociale medie Periscope. Forestillingens musikvideo-scenografi skabes af det neo-europæiske hiphop-kollektiv Capital Fluxus.
  75.000 kr. 
 • Foreningen Alias Teaterproduktion – 'The Female Gaze – Kvinden under linsen' 
  En tværfaglig sammensmeltning af fotoudstilling, monolog og dans. Ni selvbilleder af kvinder iscenesat gennem foto, tekst og krop. 
  300.000 kr. 
 • Teater V – 'John Lennon er død' 
  Realisering af forestillingen 'John Lennon er død', som vandt Teater Vs Dramatisk Debut Konkurrence. Forestillingen er ny dansk dramatik og er aldrig lavet før. 
  80.000 kr. 

Der blev i alt bevilget 837.000 kr. på scenekunstområdet.

dans og performance

 • Of All its Parts – 'Two-women-machine-show '
  Koreografi udviklet med afsæt i indre billeder og forestillinger fremkaldt under meditation. CORPUS/A-Salen, Aaben Dans, Dansehallerne og Bora Bora udvikler koreografier og instruktion på fire residencies, som også inkluderer åbne workshops og del-forestillinger. Den endelige forestilling vises i starten af sæson 2019/2020.
  250.000 kr.
 • Teatret KrisKat – 'B-Bumm'
  Undersøgelse af hjertet som fysisk organ, dets funktion og udseende. Form, farve, puls. Hjertet som det organ, alle andre er afhængige af som talerør for empati, beslutninger, udvikling etc. som symbol, mytolog og spiritualitet. På det grundlag skabes forestillingens indhold og rum. 
  233.500 kr.
 • Teaterensemblet Flyvende Grise – 'The Robot Project – nærkontakt med fremtidens robotter og kunstige intelligens'  
  En professionel interaktiv robot-menneske-performance og performance-lecture med og om robotter og AI. Som en del af forberedelsen skal de nybyggede robotter performe i byrummet som sociale, psykologiske interventioner i forskellige sammenhænge. 
  200.000 kr.
 • Impostor Production – 'RASA – en forestilling om at forsvinde'  
  Udvikling af et scenekunstnerisk format, der sammensmelter performancekunstens fysiske nærvær med billedkunstens skulpturelle tingslighed. I krydsfeltet mellem skulptur og performance er målet at skabe en platform, der kan bidrage til diskussion af rum, krop og seksualitet.
  290.000 kr. 

Der blev i alt bevilget 973.500 kr. på dans- og performancekunstområdet.

BILLEDkunst

 • Tranen – 'RE-ANIMATED'
  'RE-ANIMATED' er et udstillingsprojekt med kunstner Jakob Kudsk Steensen. Udstillingen tager form af en VR-installation, der forlænges af formidling via talk og kuratering af bøger. 
  244.809 kr.
 • Ribe Kunstmuseum – 'QZ – Queer Zahrtmann'  
  Udstilling om kunstner Kristian Zahrtmann, som omkring år 1900 udfordrede alle normer. Udstilling, undervisning og formidling når unge mennesker, minoriteter og ikke-brugere med et projekt om identitet, køn og seksualitet. 
  300.000 kr.
 • Københavns Kommune, Historie og Kunst og Thorvaldsens Museum – 'THIS MOMENT Is The Beginning'
  Et kæmpemæssigt hvidt flag på taget af Thorvaldsens Museum vækker en dristig aktion fra 1848 til live. Inde i bygningen vil performances og nye installationer forbinde Thorvaldsens værk og politiske samtid (klassekamp, internationalisme og folkemagt) med højaktuelle debatter om det multikulturelle. 
  300.000 kr.

Der blev i alt bevilget 844.809 kr. på billedkunstområdet.

Der er nu lukket for ansøgninger. Der var ansøgningsfrist den 30. november 2018. Næste runde er i juni 2019
Kontakt
Projektleder Signe Bjerregaard Brok
SIGNE BJERREGAARD BROK
RÅDGIVER
Atelierprogram, Årets Reumert og kulturelle indsatser
+45 33 77 93 84
sbb@bikubenfonden.dk
Projektleder Signe Bjerregaard Brok
SIGNE BJERREGAARD BROK
Signe leder blandt andet Bikubenfondens atelierprogram og Årets Reumert. Derudover arbejder Signe med uddelinger og udvikling af kulturelle indsatser.
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
SENIORRÅDGIVER
Udstillingsprisen Vision
+45 50 60 54 86
pke@bikubenfonden.dk
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
Peter er ansvarlig for analysearbejde, monitorering og løbende evalueringer af Bikubenfondens indsatser på kulturområdet. Peter er blandt andet rådgiver på Udstillingsprisen Vision. Derudover arbejder Peter med uddelinger og udvikling af kulturelle indsatser.
Øvrige
aktiviteter

Få et overblik over, hvad Bikubenfonden arbejder med på kunstområdet