Ansøgningsrunde scenekunst og billedkunst

Vi har to faste årlige ansøgningsrunder for scenekunst og billedkunst. Næste ansøgningsrunde annonceres her på siden.
Toggle text

Her kan du ansøge om bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. til:

  • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
  • Nyskabende scenekunstforestillinger, der opføres i Danmark
  • Nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark
  • Formidling af scenekunst, dans eller performance
  • Udvikling inden for scene- og billedkunstområdet

I udvælgelsen af ansøgninger har vi særligt fokus på de nyskabende idéer, og vi lægger vægt på at styrke udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen. I de ansøgninger, der vedrører danse- eller performanceproduktioner, har vi særligt fokus på indsatser, der stimulerer international udveksling og underbygger netværk og videndeling. Vi beder om, at honorering af kunstnere tydeligt fremgår af ansøgningens budget.

Husk, det er en mulighed at supplere din ansøgning med et link til video/billeder/lyd, der kan formidle din idé. Filmen/lydoptagelsen må maks. vare 3 min. 

Vi modtager kun denne type ansøgninger inden for den fastlagte ansøgningsperiode. 

Ofte stillede spørgsmål:

Hvem kan ansøge?

Både store og små institutioner, foreninger og virksomheder kan søge, men ikke enkeltpersoner. Vær opmærksom på, at vi kun støtter scenekunstproduktioner, der har en aftale med et spillested om visning. Vi støtter den professionelle scenekunst og billedkunst.

Hvad kan jeg ansøge om?

Bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr., der går til:

  • Nyskabende udstillinger og øvrig formidling af billedkunst i Danmark
  • Nyskabende scenekunstforestillinger, der opføres i Danmark
  • Nyskabende danse- eller performanceproduktioner, som opføres i Danmark
  • Formidling af scenekunst, dans eller performance
  • Udvikling inden for scene- og billedkunstområdet

Støtter I værkproduktion?

Inden for billedkunsten støtter vi formidlingen af kunsten, men ikke selve produktionen af værket. Inden for scenekunst støtter vi både udviklingen af ny dramatik og opsætningen af en forestilling.

Hvornår kan jeg ansøge?

Vi har to årlige ansøgningsrunder for denne type ansøgninger: én med start i maj og én i november. Vi modtager ikke ansøgninger af denne type uden for de to årlige ansøgningsrunder. Næste ansøgningsrunde annonceres her på siden.

 

Skal jeg have et CVR-nummer for at ansøge?

Ja, du skal have et CVR-nummer for at kunne ansøge. Vi støtter kunstområdets institutioner, organisationer, foreninger og virksomheder, men ikke enkeltpersoner. Eneste undtagelse er Bikubenfondens atelierprogram, som gives til enkeltpersoner.

Hvornår får jeg svar?

Ca. to måneder efter deadline.

Hvordan søger jeg om mere end 300.000 kr.?

Vær opmærksom på, at vi i øjeblikket udvikler vores strategi for længerevarende indsatser. Det betyder, at vi på nuværende tidspunkt ikke kan indgå nye, længerevarende partnerskaber (sidst opdateret oktober 2020).

Ved ansøgningsrunden i november 2020 gav vi følgende bevillinger:
Toggle text

SCENEKUNST
Sir Grand Lear - HVORDAN HAR DU DET? - en performativ debriefing

HVORDAN HAR DU DET? debriefer et kollektivt, internationalt traume, gennem en række ceremonielt iscenesatte spørgsmål og med farverige ansigtsmasker fremstillet i en stafet mellem mennesker verden over. Projektet vil bidrage til at heale vores mentale helbred i kølvandet på Corona, og skabes med udgangspunkt i SIR GRAND LEAR’s overordnede mål om, at kunsten skal infiltrere virkeligheden og omvendt.
150.000 kr.

SHIVR - Echoes
Echoes er en koreografisk, immersiv installation. Et affektivt landskab, et glitch mellem det virtuelle og det håndgribelige. I et samspil mellem lydbilleder og responsive koreografier omsluttes publikum af et emmende, paradoksalt og indbydende univers. Projektet ledes af koreograf Klara Utke Acs.
200.000 kr.

DANSEatelier - Undressings
Undressings er et inderligt koreografisk værk, der gennem vibratosang, krop og skulptur undersøger ængstelighed og objektivisering, ikke blot som psykologiske tilstande, men som koreografiske metoder og æstetiske udtryk. Et interdisciplinært samarbejde mellem billedkunstner Anna Moderato, koreograf Olivia Riviere og koreograf/lydkunstner Karis Zidore.
150.000 kr.

Dansehallerne - Pilotprojekt for TURBO GEN: THE BIG SHOW - Poetic Justice
Pilotprojekt for det kommende co-produktionsprogram TURBO GEN, der skal styrke dansens økosystem ved at støtte lovende unge koreografer samt formidle og implementere en international co-produktionsmodel i Danmark. I pilotprojektet indgår det kommende værk THE BIG SHOW – Poetic Justice (arbejdstitel), som skabes af Lydia Östberg Diakité og BamBam Frost.
279.800 kr.

Teaterforeningen Recoil - HØST
HØST er et koreografisk projekt om relationen mellem krop og jord. Projektet tager udgangspunkt i en høst, både helt konkret og som fænomen, der former fysiske, sociale og politiske strukturer i landskabet og samfundet omkring os. Et kunstnerisk samarbejde mellem Recoil og bl.a. Lars Greve, Fryd Frydendal, Hilde Sandvold, Jossette Reilly og landbrug ved Stadil og Vedersø.
200.000 kr.

Kristján Ingimarsson Company - BLOOM & FF 360° - fysisk forestilling og digital platform for videokunst
BLOOM bliver en fysisk forestilling, der med en videovæg knytter an til en digital platform bygget op omkring 360° videoværker. Projektet co-produceres i en ny bæredygtig co-produktionsmodel mellem KIC, Teater Nordkraft (DK), Hålogaland Teater (NO) og Reykjavík City Theatre (IS).
300.000 kr.

Teater Grob – Udvikling af Xistens
Udviklingsstøtte til et nyt, eksperimenterende dramatisk værk. XISTENS er et trans-humanistisk drama, der undersøger hvad der sker, når en kunstig intelligens overtager dramatikerens rolle og omskriver vores skabelsesberetning. Projektet afprøver grundidéer til nye måder at arbejde med dramatik på, og forskere fra IT universitetet og en programmør hjælper med at afprøve og modificere eksisterende AI teknologier.
180.000 kr.

Husets Teater - O’s historie
Billedkunstnerduoen Kirsten Astrup og Maria Bordorff iscenesætter den erotiske kultroman O’s historie. I deres filmværker arbejder de med selvironi, humor og kabaretske virkemidler, som de vil overføre til det sceniske arbejde. Projektet er en del af et samarbejde mellem Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning om krydsningen mellem billed- og scenekunst.
300.000 kr.

Københavns Internationale Teater - BODYSCAPING af Nana Francisca Schottländer
BODYSCAPING bliver til efter 4 års udvikling, hvor performance- og visuel kunstner Nana Francisca Schottländer har undersøgt kropslig samskabelse med naturen. I dette projekt arbejder hun i Kbhs Nordhavns ellers utilgængelige Jorddepot med sideløbende installation, HABITAT, i Tunnelfabrikken. Deltagerne guides ind i kropslige møder og interaktioner med landskabet for at erfare og undersøge relationen mellem menneske og landskab.
250.000 kr.

Der blev i alt bevilget 1.937.800 kr. på scenekunstområdet.

BILLEDKUNST
Mette Woller - Dangerous When Wet

Dangerous When Wet er en gruppeudstilling præsenteret af Copenhagen Contemporary, der tager publikum med på en søgen efter den sande kærlighed. Udsprunget af vand som kærlighedsgudinden Venus, undersøger udstillingen vandets potentialer for at skabe fællesskaber og selvkærlighed. Projektet finder sted i en svømmehal i august 2021 og i et flydende program før og efter, inkl. en performance præsenteret i samarbejde med Dansehallerne.
150.000 kr.

Forsorgsmuseet, Svendborg Museum - Alt det usagte
På et tidligere anbringelsessted for psykisk syge giver udstillingen en nærværende og taktil oplevelse af sindslidelser, fortrængninger og historisk foranderlige tabuer. Udstillingen skubber grænserne for artistic research og udvikler nye metoder for udstillingssamarbejder mellem kuratering, kunst og samfundsvidenskabelig forskning. Med bl.a. kunstnerne Jakob Jakobsen og Heidi Fast, forfatteren Mikael Josephsen og forskere fra forskningsprojekt Skjulte sindslidelser.
79.000 kr.

Softer – Softer Digital Futures
Softer er et netværk og en work-in-progress platform, der med feministisk bevidsthed ønsker at omskrive narrativet omkring ’hard’ tech. Softer tror på, at blødere værdier som omsorg, empati, fællesskab, samarbejde og mangfoldighed er nødvendigt, hvis der skal skabes lige muligheder for at lære, praktisere og skabe digital kunst. Softer Digital Futures er et to-dages seminar, der vil udforske og dele visioner om blødere veje til digitale fremtider.
50.000 kr.

Medicinsk Museion - Verden er i dig
Verden er i dig er et omfattende formidlings- og udstillingsprojekt, der ønsker at kvalificere en diskussion af, hvordan den menneskelige krop er forbundet med – og påvirket af - de miljøer, den bebor. Bevillingen gives til en formidlingsindsats, hvor studerende inden for kunst, biomedicin og historie uddannes som mediatorer, der under udstillingen på Kunsthal Charlottenborg vil gå i dialog med publikum.
108.000 kr.

Vesterbro Sogn – Maria Projektet
Maria Projektet er et kunstprojekt, der med base i Mariakirken på Vesterbro søger nye social-etiske modeller for samtale, samvær og samfund via undersøgelser i kirkens og billedkunstens rum. Projektet kurateres af Matthias Borello og præsenterer værker af 8 internationale samtidskunstnere over en toårig periode, der både vil installeres i og omkring Mariakirken, men også distribueres, publiceres og vises på en række andre platforme.
275.000 kr.

Diakron - ADA (Art and Datalogy) Fase 1
Et samarbejde mellem Diakron og Datalogisk Institut på Københavns Universitet om at etablere en kunstnerisk udviklingsplatform; ADA (Art and Datalogy). I opstarten afADA ønsker Diakron at kortlægge samarbejdsformer i art/science/tech programmer, både på DIKU og andre steder, og foregribe specialiseringen af et arbejdsfelt mellem billedkunst og datalogi i Danmark.
300.000 kr.

UKK - UKK Udviklingsprojekt 2021-22
Foreningen UKK – Unge kunstnere og kunstformidlere modtager støtte til at gennemgå en udviklingsproces, så organisationsformen tilpasses og styrkes til at kunne agere mere udviklende og dermed fremtræde med perspektiver på strukturelle spørgsmål vedrørende billedkunstfeltet i Danmark.
300.000 kr.

CHART - Udviklingsindsats for unge kunstnere med fokus på mentoring, videnproduktion og international eksponering
Udviklingsindsatsen er rettet mod yngre kunstnere og understøtter dem bl.a. med mentoring og international eksponering. Indsatsen udvikles som del af CHARTs kernefokus i 2021 og vil videreudvikles over de næste tre år.
150.000 kr.

Der blev i alt bevilget 1.412.000,00 kr. på billedkunstområdet.

Ansøgningsrunden er lukket. Næste runde annonceres her på siden.
Kontakt
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
SENIORRÅDGIVER
Udstillingsprisen Vision
+45 50 60 54 86
pke@bikubenfonden.dk
Senior projektleder Peter Kirkhoff Eriksen
PETER KIRKHOFF ERIKSEN
Peter er ansvarlig for analysearbejde, monitorering og løbende evalueringer af Bikubenfondens indsatser på kulturområdet. Peter er blandt andet rådgiver på Udstillingsprisen Vision. Derudover arbejder Peter med uddelinger og udvikling af kulturelle indsatser.
Øvrige
aktiviteter

Få et overblik over, hvad Bikubenfonden arbejder med på kunstområdet.