Om Academic Guest House

Academic Guest House er placeret på Manhattans Upper West Side. Området ligger centralt i forhold til New Yorks mange uddannelsesinstitutioner. Med hele fem subway-linjer inden for få minutters gåafstand, er der max 20 minutters transporttid til byens vigtigste universiteter og kunstskoler. Academic Guest House er placeret i en palæejendom i en stille sidegade tæt på Central Park.

Academic Guest House består af 12 lejligheder med i alt 22 soveværelser. De fleste lejligheder er 3-værelses dele-lejligheder med private værelser på ca. ti kvadratmeter, der er indrettet som kombinerede sove- og arbejdsværelser. Boligerne er fuldt møblerede, og under opholdet er der mulighed for at gøre brug af husets fælleslokaler, der består af et mødelokale, et mindre bibliotek og en tagterrasse.

Hverdagen i Academic Guest House

Som beboer i Academic Guest House indgår man i husets akademiske program. Husets fælleslokaler er ramme om akademiske foredrag og andre kulturformidlende aktiviteter – med gæsteforelæsere fra blandt andet Columbia University, FN og Museum of Modern Art. Målet med disse aktiviteter er at udvide den enkelte beboers kendskab til amerikansk kultur og samfund og de transatlantiske forbindelser mellem Danmark og USA.

Det forventes desuden, at beboerne i Academic Guest House er behjælpelige med mindre praktiske opgaver i huset, så som at være del af en brandvagtordning, at udføre enkelte rengøringsopgaver, affaldssortering, etc. Hvert semester indeholder desuden en fælles Community Outreach dag, hvor husets beboere i fællesskab stiller med praktisk hjælp til en af New Yorks dansk-amerikanske institutioners større arrangementer.

Økonomi

Man betaler ikke decideret husleje i Academic Guest House, men hver beboer skal betale engangsgebyrer, månedlige forbrugsudgifter og det amerikanske skattevæsens beskatning af værdien af fri bolig. De fleste studerende vil – ifald de ikke har haft lønindtægter under opholdet – kunne forvente, at få mindst 80% af deres udgifter til skat af værdien af fri bolig retur fra det amerikanske skattevæsen efter udflytning.

Omkostningerne ved at bo i huset varierer, alt efter lejlighedernes størrelse. I 2015 lå den samlede månedlige udgift per person til skat og forbrug for delte lejligheder mellem 590-670 dollars. Heraf udgør skat 270-330 dollars. Her ud over betaler hver beboer engangsgebyrer på i alt 6.000 dkr.

Enkelte af lejlighederne er af mindre størrelse, og kan kun bebos af par. Her bliver de faste udgifter lavere per person. Enkelte af lejlighederne er studios, som kun kan bebos af en person. Her bliver de fast udgifter højere.

Læs mere om Academic Guest House

Der er to årlige ansøgningsfrister til Academic Guest House. En i juni for efterårssemestre og en i oktober for forårssemestre.

I maj 2018 åbner vi op for ansøgninger om ophold til efterårssemesteret 2018. Hold øje her på hjemmesiden, hvor yderligere oplysninger følger.

Kontakt

Har du spørgsmål angående Academic Guest House? Kontakt husets danske administration.

Mette Roer 
E-mail: mr@bikubenfonden.dk

New York tilbyder en enestående palette af kulturelle, akademiske og menneskelige indtryk, som man ikke kan undgå at blive bjergtaget af. Bikubens Academic Guest House, som måske burde hedde 'Bikuben Academic Home' i stedet, tilbyder netop dette - et hjem med fantastiske rammer og fantastiske mennesker, som giver en det bedste udgangspunkt for at leve og lære i New York.

Ilja Sabaj-Kjær, sociolog