Formidlingsaktiviteter på Statens Museum for Kunst

SMK (Statens Museum for Kunst) har modtaget 6 mio. kr. af Bikubenfonden til nye publikumsrettede formidlingsaktiviteter på SMK i perioden 2016-2019. Formidlingsaktiviteterne indbefatter 'SMK Fridays', '9x9x9' samt 'SMK2'.

Uformelle kunstoplevelser efter lukketid

SMK Fridays er en række af events, hvor museet én fredag om måneden holder aftenåbent for at give plads til et væld af billeder, toner, tanker og weekendstemning i afslappende rammer. Programmet ændrer sig for gang til gang, men SMK Fridays byder altid på en god blanding af kunst, musik, film, art talks, forfattermøder, kunstner-DJs, fredagsbar, ligesom et gadekøkken ruller ind i museets store Skulpturgade. Inspirationen er hentet fra en række store kunstmuseer i udlandet, bl.a. Tate Modern i London og MoMA og Metropolitan i New York, hvor man har haft succes med særlige formidlingsmættede aktiviteter efter normal lukketid.

Læs mere om SMK Fridays her

9x9x9

Med forestillingen 9x9x9 forvandles SMK til én stor teaterscene, hvor litteratur, billedkunst og scenekunst blandes til en helt ny oplevelse. Foran ni kunstværker opfører ni skuespillere fortællinger skrevet specielt til kunstværkerne af ni af landets største forfattere. Hver forestilling varer 10-15 minutter. De bliver opført samtidigt og flere gange i løbet af en spilleaften, og publikum bestemmer selv i hvilken rækkefølge, de vil se forestillingerne.

Cross-over-projektet er bragt til Danmark af den østrigske instruktør Hans-Peter Kellner og bliver til i et samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Gyldendal og Statens Museum for Kunst. Da forestillingen første gang spillede i efteråret 2014, var konceptet helt nyt i Danmark. I februar 2017 vendte forestillingen tilbage med ni nye levende kunsthistorier, der blev opført af skuespillere fra Det Kongelige Teater. Teksterne var skrevet af forfattere fra Forlaget Gyldendal, og var inspireret af en række værker fra SMK’s samling af 700 års kunst – heriblandt Michael Anchers Syge pige (1882), Henri Matisses Ung pige, der betragter havet (1923) og Elisabeth Jerichau Baumanns En ægyptisk pottesælgerske ved Gizeh (1876-78).

SMK2

Under titlen SMK2 præsenterer SMK performative omvisninger, som er museets eksperimenterende laboratorium, hvor helt nye typer af samarbejder eller formater kan prøves af. Her bliver en gruppe af kunstnere eksempelvis engageret til at genfortolke et billede gennem en live performance. Eller en musiker skaber lydsiden til et værk. 

Vi støtter projekter i hele Danmark og Grønland
Dette projekt findes i Hovedstadsregionen

 

Få mere at vide