C:NTACT

Bikubenfonden har støttet C:NTACTs arbejde siden 2006, og organisationen er nu et af de bærende partnerskaber under fondens kultursociale program 'Kultur til et godt liv'.

Fonden C:NTACT er tilknyttet Betty Nansen teaterets Edison-scene og har siden 2004 skabt projekter for hundredevis af unge – deriblandt teaterforestillinger, videoproduktioner, tekstudgivelser og radiopodcasts. Med støtte fra Bikubenfonden har C:NTACT gennem årene udviklet sig til at blive en socialøkonomisk virksomhed. De har forpligtet sig til at løfte sociale problemstillinger i deres forretningsmodel og har blandt andet gennemført flere sociale indsatser i udsatte boligområder og omkring nytilkomne flygtninge samt produceret en række teaterforestillinger om sociale problemstillinger.

Kernen i C:NTACTs sociale og kulturelle arbejde er den personlige historie, som bruges til at sætte fokus på og skabe forståelse for de problemer og udfordringer, samfundet står over for. Metoden er at lytte til deltagernes personlige historier, professionalisere historierne og lade deltagerne dele dem med et publikum. Gennem teaterforestillinger, udstillinger, radiopodcasts og filmproduktioner giver C:NTACT på den måde stemme til udsatte grupper, som ellers ikke bliver hørt. Målet er at skabe en følelsesmæssig forståelse, som skaber forandring.

Bikubenfonden støttede i 2016 forestillingen Hjem svære hjem, der satte fokus på hjemløshed. I forestillingen fortæller en gruppe hjemløse om at finde sig til rette som rodløse. Forestillingen giver indblik i hverdagen uden en bolig, om årsagerne til hjemløshed og om de hårde konsekvenser, det rå liv på gaden har. Det er de medvirkende, der selv har skrevet manuskriptet til forestillingen, mens Madeleine Røn Juul har instrueret.

Senest har Bikubenfonden støttet udviklingen og implementeringen af en ny integrationsmodel for modtagerklasser. Modellen er baseret på C:NTACTs stærke erfaring med integrations- og undervisningsforløb for unge flygtninge, vellykkede skolesamarbejder samt arbejde med modtageklasser. I 2017 havde C:NTACT desuden præmiere på teaterstykket Når samfundet knækker, der sætter fokus på den polarisering vi oplever i Vesteuropa blandt unge, både socialt og politisk. Man taler om en stærk højredrejning, mens radikal islamisme er kommet tæt på. Midt i denne situation stiger konfrontationerne mellem Danmarks befolkningsgrupper, fx på sociale medier. På baggrund af C:NTACTs erfaring med udsatte unge og den levende formidling af deres erfaringer, vil C:NTACT med forestillingen skabe dialog om polarisering blandt unge i Danmark i dag.

Vi støtter projekter i hele Danmark og Grønland
Dette projekt findes i Hovedstadsregionen

 

Få mere at vide

Bikubenfondens bevillinger

3 millioner kroner2016-2017
2,6 millioner kroner2015-2016
4 millioner kroner2014-2015
7,5 millioner kroner2012-2014
14 millioner kroner2008-2012
6,5 millioner kroner2006-2008