Kronprinsparrets Priser 2008

Ved en stor prisfest i Operaen blev Kronprinsparrets Kulturpris 2008 uddelt til sangerinden Tina Dichow og Den velgørende donation gik til Morgencaféen for hjemløse.

Ved den prestigefulde prisuddeling i Operaen søndag den 14. september uddelte Kronprinsparret to store priser, som er indstiftet i deres navn. Kronprinsparrets Kulturpris 2008 på 500.000 kr. gik til sanger og sangskriver Tina Dickow. I sin overrækkelsestale motiverede H.K.H. Kronprins Frederik valget af Tina Dickow bl.a. med følgende ord:

"Det kræver et særligt talent at skrive sange, der kombinerer den gode melodi og det spændende sprog med personlige og alment vedkommende betragtninger. At få det her komplicerede liv nedfældet i let tilgængelige ørehængere på sin helt egen facon – dette talent har årets prismodtager. Tina Dickow er en sangskriver, som har modet til at se det modsætningsfyldte og besværlige ved tilværelsen i øjnene, og som evner at formidle det i et ganske særligt og livsbekræftende tonefald, mange kan identificere sig med."

Donation til Morgencaféen for hjemløse

Årets modtager af Den Velgørende Donation på 250.000 kr. blev Morgencaféen for hjemløse, som i 2008 holdt til i Blågårds Kirke på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Morgencaféen hjælper de hjemløse med helt basale dagligdags behov såsom et måltid mad, en madras at sove på, en tandlægeundersøgelse.

Morgencaféens daglige leder Michael Espensen og formand Thomas Skjold tog imod prisen på vegne af Morgencaféen for hjemløse og fik bl.a. følgende ord med på vejen af H.K.H. Kronprinsesse Mary:

"Morgencafeen tildeles den humanitære pris for medarbejdernes og de frivilliges store engagement – og for deres anerkendende, kvalificerede og respektfulde støtte til de hjemløse."

Koncerter med Massive Attack og L.O.C.

De britiske triphop-pionerer Massive Attack leverede en fuldlængde koncert ved Kronprinsparrets Kulturpris i Operaen. Derudover optrådte Danmarks ukronede rap-konge L.O.C. aka Liam O'Connor for det festklædte publikum med gæsteoptræden af Nephew. Bandet "Everybody's Talking" bestående af Billy Cross, Jimmy Kolding og Lars Maasbøl gav et nummer for de hjemløse, og modtageren af Kulturprisen 2008, Tina Dickow, spillede et nummer fra sin nye plade.

Kronprinsparrets Priser 2008

Kronprinsparrets Kulturpris 2008 på 500.000 kr. gik til sanger og sangskriver Tina Dickow.

Årets modtager af Den Velgørende Donation på 250.000 kr. blev Morgencaféen for hjemløse.

 

Kronprinsparrets Priser 2008 blev afholdt i Operaen i København