Kronprinsparrets Priser 2007

I 2007 var det tredje gang, at Kronprinsparrets Kulturpris blev uddelt. Sonja Richter modtog Kulturprisen og Ventilen Danmark modtog Den Velgørende Donation. Prisuddelingen blev afholdt i Operaen på Holmen

Sonja Richter modtog Kulturprisen på 500.000 kr. og Ventilen Danmark, som hjælper ensomme unge, modtog Den Velgørende Donation på 250.000 kr. 

Sonja Richter modtog Kulturprisen

Ved den store prisfest i Operaen søndag den 23. september uddelte Kronprinsparret to store donationer, som er indstiftet i deres navn. Årets modtager af Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kr. blev skuespilleren Sonja Richter. I sin overrækkelsestale sagde H.K.H. Kronprinsen bl.a. om valget af Richter:

"Sonja Richter har en særlig evne til at brænde igennem. Hun har denne fantastiske evne til at komme ud over rampen eller trænge igennem lærredet og skærmen og nå os med en uforklarlig styrke, der åbner en kanal direkte ind i menneskets sind."

Velgørende donation til ensomme unge

Modtageren af Den Velgørende Donation blev støtteorganisationen for ensomme unge, Ventilen, som modtog 250.000 kr. og fik bl.a. følgende ord med på vejen af H.K.H. Kronprinsessen:

"Man kan hjælpe unge, der kæmper med social isolation og ensomhed, ved at vise dem, at de ikke er de eneste, der føler sig ”usynlige” og alene i verden. Og man kan skabe trygge rammer, hvor de sammen med jævnaldrende kan øve sig i at være sammen – og hvor selvværdet får gode betingelser for at gro. Det gør organisationen Ventilen – eller ’Ven – til – en’".

Sublim underholdning i Operaen

Ved prisuddelingen i Operaen på Holmen blev publikum underholdt med en live-optræden af Henrik Hall & Himmelstormerne med et eksklusivt englekor bestående af Dicte og Tina Dickow samt en fuldlængde koncert med britiske The Good, The Bad and The Queen, der har Damon Albarn (Blur, Gorillaz) som ankermand. Efter pausen og prisoverrækkelsen var der sat i scene til aftenens hovednavn: The Good, The Band & The Queen.

Kronprinsparrets Priser 2007

Skuespilleren Sonja Richter modtog Kulturprisen på 500.000 kr.  

Ventilen Danmark, som hjælper ensomme unge, modtog Den Velgørende Donation på 250.000 kr. 

Kronprinsparrets Priser 2007 blev afholdt i Operaen på Holmen.