Breakdance-trup tager på landsdækkende fængselsturné

Freestyle Phanatix arrangerer fængselsturné med deres breakdance performance Future Roads – veje ud af kriminalitet for at hjælpe resocialiseringen på vej med et kulturelt indspark.

Til juni 2015 besøger Freestyle Phanatix ni åbne og lukkede fængsler fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland med deres breakdance performance Future Roads, der skal give positive associationer til venskab og sammenhold og stille skarpt på de negative konsekvenser ved at begå kriminalitet. Freestyle Phanatix ønsker at bidrage til at mindske antallet af gengangere i fængslerne gennem bl.a. god resocialisering med et kulturelt indspark – til glæde for den enkelte indsatte og for samfundet som helhed.

Til at understøtte forestillingen er der indgået et samarbejde med tekstforfatter, foredragsholder og dobbelt Bodil-nomineret skuespiller, Roland Møller, der selv har afsonet flere domme i Kriminalforsorgens institutioner, men har lagt den kriminelle karriere bag sig. Roland er i dag aktiv debattør i diskussioner om fængsler og retspolitik og vil i forlængelse af teaterforestillingen fortælle sin egen historie, besvare spørgsmål og give gode råd samt inspiration til de indsatte.

Projektet er et samarbejde mellem truppen og Kriminalforsorgen, og sammen har de udvalgt følgende fængsler til at modtage besøg: Vestre Fængsel, Horserød Statsfængsel, Anstalten ved Herstedvester, Statsfængslet i Vridsløselille, Statsfængslet i Ringe, Statsfængslet i Nyborg, Statsfængslet på Søbysøgård, Statsfængslet Østjylland og Statsfængslet Møgelkær.

Freestyle Phanatix håber at hjælpe de indsatte med at opdage nye livsstile til en vej væk fra de kriminelle miljøer ved at vise dem, hvordan breakdancekulturen og hiphopgenren bygger på et positivt værdisæt og indeholder mange elementer, som de indsatte vil kunne forholde sig til, spejle sig i og lære af, fordi begge stilarter altid har været medvirkende til at nedbryde grænser mellem mennesker, da dens udøvere kommer fra alle slags sociale lag med forskellig baggrund.

Vi støtter projekter i hele Danmark og Grønland
Dette projekt er landsdækkende

 

Få mere at vide

Bikubenfondens bevilling

352 tusinde kroner2015

Freestyle Phanatix

Freestyle Phanatix er en skandinavisk turnerende performance-trup, der har gennemlevet hiphop’ens tre årtier og på egen krop erfaret genrens kolossale udvikling. De udfordrer hiphop’ens potentiale i form af shows, battle og scenekunst, men udvikler også workshops og engagerer sig ivrigt i Community Projekter.

Freestyle Phanatix har en bred berøringsflade helt fra Dramaten i Stockholm, Cirkusbygningen i København til skoler i Finnmark og Falster, og gennem tiden er det blevet til mere end 2000 forestillinger samt workshops fordelt i Skandinavien og Europa.

Truppen er derudover stolte repræsentanter af eliten inden for dansk og international breakdance – bl.a. landets eneste dobbelt Danmarksmester i Break. Freestyle Phanatix er nemlig ikke “kun” en dansetrup; de er en familie, hvilket gennemsyrer deres arbejde kombineret med budskabet om åbenhed og sammenhold samt evnen til at se dybere end hudfarve og baggrund.