Årets Reumert får en makeover

Ti år i træk har landets store scenekunstpris været afholdt på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, men i år flytter Bikubenfonden for første gang prisen over i Operaen på Holmen.

Det er ikke den eneste fornyelse på Årets Reumert i år. Mens prisuddelingen de to sidste år har haft en kvindelig vært i skikkelse af Ditte Hansen, er det i år en mand, der indtager værtsrollen. Det bliver skuespilleren Kristian Halken, som skal lede slagets gang og guide seerne og publikum i salen igennem aftenen. Han er kendt fra en lang række roller på scenen, tv og film og kan nu også tilføje ”Reumert-vært” på cv’et.

Billetsalg til showet

En anden fornyelse i år er, at der for første gang i prisuddelingens historie åbnes billetsalg til showet. Indtil i år har prisuddelingen været et lukket arrangement for inviterede gæster og pressen, men i år vil ca. 500 billetter udbydes i almindeligt salg i prisklassen 80 – 350 kr. Billetsalget åbner 1. marts kl. 10.00 på www.kglteater.dk, på tlf. 33 69 69 69 og i Det Kongelige Teaters Billetcenter på Kongens Nytorv.

Billetsalg doneres til Børnehjertefonden

Bikubenfonden har i forbindelse med billetsalget besluttet at lade samtlige indtægter tilgå Børnehjertefonden. Børnehjertefonden samler penge ind til hjertesyge børn og deres familier og støtter desuden forskning i børnehjertesygdomme og langsigtet forebyggelse af hjertesygdomme.

Årets Reumert afholdes søndag den 29. april kl. 19.00 og transmitteres forskudt på DR2 samme aften kl. 20.30-22.30. Hvem der nomineres til årets priser offentliggøres onsdag d. 26. marts. Forestillinger, der har haft premiere mellem den 11. april 2011 og den 26. marts 2012, kan komme i betragtning til at blive nomineret.

Med venlig hilsen

Have Kommunikation
& Bikubenfonden

Få mere at vide

Have Kommunikation
Michael Feder
michael@have.dk
33 25 21 07

Fakta

BILLETSALG

B-billetter: 350 kr.
C-billetter: 250 kr.
D-billetter: 150 kr.
Ståpladser: 80 kr.
 
Køb billetter på www.kglteater.dk, på tlf. 33 69 69 69
eller i Det Kgl. Teaters Billetcenter på Kgs. Nytorv.

Juryen, der nominerer og udpeger vinderne til Årets Reumert, består fra i år af 13 kompetente personer med stor indsigt i den levende scenekunst. Det er fremtrædende danske teaterkritikere, kulturjournalister og markante kulturpersonligheder inden for branchen, der i fællesskab finder frem til nominerede og vindere. Desuden deltager Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.

Kristian Halken

Kristian Halken, født 3.5.1955, dansk skuespiller, uddannet på Statens Teaterskole1978-81. I 1980'erne spillede han på Odense Teater et overvejende komisk repertoire. Positionen som kejtet, sørgmunter komiker fastslog han yderligere, bl.a. som Henrik i Holbergs Maskerade på Grønnegårdsteatret (1991), i monologen Talking Heads og i farcen Hurtigt ind i varmen (begge 1993).

Gennembrud i det alvorlige karakterfag fik han med titelrollen i Strindbergs Gustav 3. på Aalborg Teater (1995), hvor det blev til flere klassiske roller, bl.a. Malvolio i Shakespeares Helligtrekongersaften (1998). På mindre københavnske teatre har han med ny styrke spillet i det nyeste drama som fx Lars Noréns Drengene i skyggen (2000) og Dæmoner (2001), Erling Jepsens Snefnugget og øjeæblet (1999) og Nikoline Werdelins Mine to søstre (2001).

Hans spil bæres ofte af en kropslig uro, der signalerer akavethed, modstand mod stillingtagen, forsøg på at undslippe pres, distraktion og rent klovneri. Han var således småkorrupt politiker i Spindoctor (2002), gal amerikansk general i Let's kick ass (2005, begge Nørrebros Teater), Polonius i Hamlet (Kronborg 2003), men også ægtemanden i dyb undren over sig selv i Geden – eller hvem er Sylvia? (Mungo Park 2004) og senest som Argan i Den Indbildt Syge (2011) på Folketeatret. På film har Kristian Halken mest været brugt i biroller, indtil han i 2009 indgik i et umage, men vellykket makkerskab med Robert Hansen i Nikolaj Steens Oldboys.